16/03/2023 16/03/2023 Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, Μάριος Κουντουρίδης επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2023, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος τον υποδέχτηκε εγκάρδια, αναφερόμενος στους ιστορικούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας και της Εκκλησίας της Κύπρου και εξέφρασε την ελπίδα για εντατικοποίηση της καλής συνεργασίας στο μέλλον μεταξύ των...
16 Μαρτίου, 2023 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 11:20

Συνάντηση του Πρέσβη της Κύπρου στο Βουκουρέστι με τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Πρέσβη της Κύπρου στο Βουκουρέστι με τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, Μάριος Κουντουρίδης επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2023, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος τον υποδέχτηκε εγκάρδια, αναφερόμενος στους ιστορικούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας και της Εκκλησίας της Κύπρου και εξέφρασε την ελπίδα για εντατικοποίηση της καλής συνεργασίας στο μέλλον μεταξύ των δύο Ορθοδόξων λαών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η παρουσία της Ρουμανικής Ορθόδοξης κοινότητας στην Κύπρο (περίπου 45 χιλιάδες Ρουμάνοι) και του επίσημου εκπροσώπου του Ρουμανικού Πατριαρχείου, του ιερέα Matei Petre, καθώς και 9 σχολείων, όπου διδάσκεται η ρουμανική γλώσσα τα οποία όπως τονίστηκε αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

Ο Μακαριώτατος τόνισε επίσης τη σημασία της Πανεπιστημιακής Θεολογικής κατάρτισης των κληρικών και ιδιαίτερα των νέων στο πνεύμα του εθελοντισμού, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή των κοινοτήτων, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή στην υποστήριξη προσφύγων από την Ουκρανία.

Παράλληλα υποστήριξε, πως θεωρεί πολύ σημαντική την εντατικοποίηση της διοργάνωσης προσκυνημάτων στους ιερούς τόπους της Κύπρου, μέσω του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με στόχο την καλύτερη αμοιβαία γνώση και εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας.

Ο κ. Κουντουρίδης, έθιξε θέματα μείζονος σημασίας για την Κύπρο, όπως την καταστροφή εκατοντάδων εκκλησιών στο βόρειο τμήμα του κατεχόμενου νησιού αλλά  και τις προσπάθειες των αρχών στη Λευκωσία να διαχειριστούν τη ροή των μεταναστών που προέρχονται, ιδίως, από την περιοχή της Νότιας Σαχάρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων