23/07/2020 23/07/2020 Μεταξύ των διαφόρων αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ρουμάνικης Εκκλησίας ήταν να συμπεριλάβει στο ρουμάνικο αγιολόγιο την ρωσίδα Αγία Ξένια της Αγίας Πετρούπολης  Η Αγία Ξένια αγιοκατατάχθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας το 1988 και η συμπερίληψή της στο λειτουργικό ημερολόγιο της ρουμανικής εκκλησίας αποτελεί καρπό της μεγάλης τιμής που της αποδίδουν οι Ρουμάνοι σήμερα. Φυσικά...
23 Ιουλίου, 2020 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2020 - 12:14

Ημέρα για τη Χριστιανή Γυναίκα και τη Χριστιανική Οικογένεια

Διαδώστε:
Ημέρα για τη Χριστιανή Γυναίκα και τη Χριστιανική Οικογένεια

Μεταξύ των διαφόρων αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ρουμάνικης Εκκλησίας ήταν να συμπεριλάβει στο ρουμάνικο αγιολόγιο την ρωσίδα Αγία Ξένια της Αγίας Πετρούπολης 

Η Αγία Ξένια αγιοκατατάχθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας το 1988 και η συμπερίληψή της στο λειτουργικό ημερολόγιο της ρουμανικής εκκλησίας αποτελεί καρπό της μεγάλης τιμής που της αποδίδουν οι Ρουμάνοι σήμερα. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι η παράκληση και οι προσευχές προς την Αγία θα μεταφραστούν στα ρουμάνικα.

Η Σύνοδος αποφάσισε, επίσης, να εντάξει στο ημερολόγιο της εκκλησίας ως Κυριακή της Χριστιανής Γυναίκας την Κυριακή των Μυροφόρων (3η του Πάσχα) και ως Κυριακή της Χριστιανικής Οικογένειας την πλησιέστερη Κυριακή στις 15 Μαΐου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων