01/02/2024 01/02/2024 Στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας “Άγιος Νεκτάριος” της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου μεταφέρθηκε ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα προς ευλογίας και ενίσχυση των ασθενούντων.  Κάθε εβδομάδα στο Κέντρο τελείται το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου όπου ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι ασθενείς οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί, έχουν την δυνατότητα να μετέχουν την μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας, ζητώντας...
01 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 9:40

Το ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Το ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας “Άγιος Νεκτάριος” της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου μεταφέρθηκε ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα προς ευλογίας και ενίσχυση των ασθενούντων. 

Κάθε εβδομάδα στο Κέντρο τελείται το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου όπου ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι ασθενείς οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί, έχουν την δυνατότητα να μετέχουν την μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας, ζητώντας πνευματική καταφυγή στην σκέπη και αγκαλιά της Εκκλησίας.

Η λειψανοθήκη με το ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμωνος, μετά την προσκύνηση από ιατρούς και συγγενείς των ασθενών, μεταφέρθηκε στα δωμάτια προκειμένου να προσκυνήσουν και οι ασθενείς.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας “Άγιος Νεκτάριος” είναι το μοναδικό ιδιωτικό κέντρο στην ρουμανική πρωτεύουσα το οποίο ανήκει στην Εκκλησία. Η νέες εγκαταστάσεις χρηματοδοτήθηκαν από την Πρεσβεία της Ελβετίας και εγκαινιάστηκαν από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το 2012. Από την ίδρυσή του μέχρι τώρα, το κέντρο έχει παράσχει περίθαλψη σε περίπου 4.000 ασθενείς με καρκίνο.

Πηγή: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων