25/03/2023 25/03/2023 Το μήνυμά του για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εξέδωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων του «Μήνα υπέρ της Ζωής» για την κοινωνική ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των αμβλώσεων, του δικαιώματος του αγέννητου παιδιού, και της υποστήριξης των εγκύων και των μητέρων. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Η γέννηση...
25 Μαρτίου, 2023 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 12:46

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Το μήνυμά του για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εξέδωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων του «Μήνα υπέρ της Ζωής» για την κοινωνική ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των αμβλώσεων, του δικαιώματος του αγέννητου παιδιού, και της υποστήριξης των εγκύων και των μητέρων.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Η γέννηση παιδιών είναι ευλογία Θεού που δόθηκε στην ανθρωπότητα για να εισέλθει ο άνθρωπος στη Βασιλεία των ουρανών. Έτσι, το δώρο της επίγειας ζωής είναι και κάλεσμα στην αιώνια ζωή στη Βασιλεία του Θεού», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Την σημερινή ημέρα σε πάνω από 1000 τοποθεσίες στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας διοργανώθηκε η λεγόμενη «Πορεία υπέρ της Ζωής» στο πλαίσιο του «Μήνα υπέρ της Ζωής» όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μάρτιος. Το φετινό μήνυμα αυτών των εκδηλώσεων είναι «Το μέλλον είναι υπέρ της Ζωής».

Φωτογραφία: Basilica (Dinu Savopol)

«Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η ανθρωπότητα έχει λάβει πολλές σημαντικές ειδήσεις, αλλά η πιο όμορφη και πιο σημαντική είδηση ​​που έχει λάβει ποτέ είναι ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Θεό, μέσω του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, και η οποία μας θυμίζει τη μεγάλη αγάπη του Θεού για την ανθρωπότητα. Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου εορτάζουμε το θαυμάσιο μυστήριο της Ενανθρώπησης του Υιού του Θεού, ο οποίος έγινε Άνθρωπος για να θεραπεύσει τον άνθρωπο από την αμαρτία και τον θάνατο και να του χαρίσει την αιώνια ζωή. Αυτό το γεγονός είναι η αρχή της σωτηρίας μας», είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

«Ο σημερινός εορτασμός ονομάζεται Ευαγγελισμός, γιατί μας φέρνει τα καλά νέα της σωτηρίας, που περίμενε επί δεκάδες αιώνες όλη η ανθρωπότητα, από τότε που εκδιώχθηκε ο Αδάμ και η Εύα από τον Παράδεισο, μετά το προπατορικό αμάρτημα», υπογράμμισε, και πρόσθεσε: «Από την εορτή του Ευαγγελισμού μαθαίνουμε πόσο μεγάλη είναι η ταπείνωση της Παναγίας η οποία δήλωσε απόλυτη υποταγή στο θέλημα του Θεού λέγοντας “Ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ῥῆμά σου”». ( Λουκάς 1, 38)».

Αναφερόμενος στην κρίση που δέχεται ο θεσμός της οικογένειας, ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας είπε: «Αν και η σημερινή κοινωνία διέρχεται μια κρίση στο θέμα των γεννήσεων και στον θεσμό της οικογένειας , αυτή η κρίση δεν μπορεί να είναι πιο δυνατή από την ευλογία του Θεού Δημιουργού, ο οποίος είπε στην πρώτη οικογένεια, τον Αδάμ και την Εύα “Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην”. Η ιστορία της Εκκλησίας δείχνει ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν και των οποίων οι γονείς τα δίδαξαν την ορθόδοξη πίστη, θα γίνουν όχι μόνο πολίτες της επίγειας πατρίδας, αλλά και πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών».

«Προσευχόμαστε στον Θεό και τη Μητέρα του Θεού – την προστάτιδα της οικογένειας, των μητέρων, των παρθένων, όλων των πολύτεκνων οικογενειών – να δώσει τη χαρά της ευλογίας του Θεού σε όλους εκείνους που ξέρουν να εκτιμούν το δώρο της ζωής ως μια προετοιμασία για να αποκτήσουν οι άνθρωποι, με πίστη και καλές πράξεις, την ουράνια ζωή», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

«Ο Χριστός είναι ο Κύριος της ζωής» – Πορεία υπέρ της Ζωής στο Κλουζ-Ναπόκα

Ενστάσεις Πατριάρχη Ρουμανίας για το νέο Σχέδιο Νόμου για την Παιδεία – Τα επίμαχα άρθρα

Ξεκινά η ανέγερση Μαιευτηρίου για εγκυμονούσες και μητέρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Με πληροφορίες από basilica (Ștefana Totorcea)

Κεντρική φωτογραφία Αρχείο Basilica.ro / Raluca Ene

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων