23/11/2020 23/11/2020 Για την παροχή βοήθειας στους ηλικιωμένους εν μέσω πανδημίας μίλησε ο εκπρόσωπος της Φιλανθρωπικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, π. Ιλαρίων Μέτα, κατά την εισήγησή του σε διεθνές διαδικτυακό συνέδριο. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ευρωδιακονία, ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο εκκλησιών και χριστιανικών ΜΚΟ, που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και υποστηρίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη....
23 Νοεμβρίου, 2020 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 10:07

Το Πατρ. Ρουμανίας στην Ευρωδιακονία

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας στην Ευρωδιακονία

Για την παροχή βοήθειας στους ηλικιωμένους εν μέσω πανδημίας μίλησε ο εκπρόσωπος της Φιλανθρωπικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, π. Ιλαρίων Μέτα, κατά την εισήγησή του σε διεθνές διαδικτυακό συνέδριο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ευρωδιακονία, ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο εκκλησιών και χριστιανικών ΜΚΟ, που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και υποστηρίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη. Συμμετέχουν 52 εθνικοί και περιφερειακοί οργανισμοί από 32 χώρες.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας αναφέρθηκε στον αποφασιστικό ρόλο της συμμετοχής της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, τα έργα και τα κοινωνικά προγράμματα, που αναπτύχθηκαν τον τελευταίο καιρό αλλά και στις οι συνεργασίες του Πατριαρχείου με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κ.λπ.

Το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων της Ευρωδιακονίας είναι η Ετήσια Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ). Η ΕΓΣ φιλοξενείται εκ περιτροπής από οργανισμούς-μέλη που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη.

Η ΕΓΣ αποφασίζει σχετικά με τη στρατηγική και το πρόγραμμα εργασίας για την επόμενη χρονιά, τα οποία παρακολουθούνται από το Εποπτικό Συμβούλιο. Τα μέλη εκλέγονται για 4 χρόνια.

Από ελληνικής πλευράς στην τρέχουσα σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου συμμετέχει ο Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, Υπεύθυνος Διεθνούς Συνεργασίας της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων