22/03/2021 22/03/2021 Η Κρατική Γραμματεία Πολιτών της Ρουμανίας (SSC) τονίζει με μήνυμα στους πολίτες ότι: “στη Ρουμανία απαγορεύονται ρητά κάθε μορφή δυσφήμισης και θρησκευτικής εχθρότητας, αφού είναι  δημόσιο αδίκημα κατά θρησκευτικών συμβόλων”. Το μήνυμα της Κρατικής Γραμματείας Πολιτών δημοσιεύτηκε με αφορμή τον βανδαλισμό με γκράφιτι του ξύλινου Παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο πάρκο IOR του...
22 Μαρτίου, 2021 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2021 - 16:58

Η Πολιτεία της Ρουμανίας για τον βανδαλισμό σε Παρεκκλήσι

Διαδώστε:
Η Πολιτεία της Ρουμανίας για τον βανδαλισμό σε Παρεκκλήσι

Η Κρατική Γραμματεία Πολιτών της Ρουμανίας (SSC) τονίζει με μήνυμα στους πολίτες ότι: “στη Ρουμανία απαγορεύονται ρητά κάθε μορφή δυσφήμισης και θρησκευτικής εχθρότητας, αφού είναι  δημόσιο αδίκημα κατά θρησκευτικών συμβόλων”.

Το μήνυμα της Κρατικής Γραμματείας Πολιτών δημοσιεύτηκε με αφορμή τον βανδαλισμό με γκράφιτι του ξύλινου Παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο πάρκο IOR του Βουκουρεστίου.  

Διαβάστε εδώ για το βανδαλισμό του Παρεκκλησίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Βασίλειος Μπανέσκου, καταδίκασε αυτή την ενέργεια δηλώνοντας πως «το γεγονός αυτό αποτελεί ένα απλό παράδειγμα από μια σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι συγκεκριμένες ομάδες που διακατέχονται από ένα αντιχριστιανικό και νεο-μαρξιστικό πνεύμα».

Αξιωματούχοι της SSC τόνισαν με επίσημη τοποθέτησή του σήμερα ότι: “Ο βανδαλισμός ενός τόπου λατρείας αποτελεί δημόσιο αδίκημα κατά θρησκευτικών συμβόλων και επίθεση κατά της θρησκευτικής ελευθερίας, ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα σε οποιαδήποτε δημοκρατία”.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δράστες αυτών των αδικαιολόγητων πράξεων θα αναγνωριστούν και θα θεωρηθούν υπεύθυνοι το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.”

Ο Ιερέας του Ναού που βανδαλίστηκε αμέσως μετά τη φωτογράφιση από την αστυνομία με τη βοήθεια ειδικών καθάρισαν τον Ιερό Ναό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Basilica.ro οι δράστες έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων