30/11/2020 30/11/2020 Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Επίσκοπος Πράχοβας κ. Τιμόθεος χειροτόνησε διάκονο έναν δημοσιογράφο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα στην ιεροσύνη. Ο νέος Διάκονος π. Νικόλαος θα υπηρετήσει στην πρωτεύουσα στον Ιερό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος μίλησε στο ποίμνιο και στον νέο διάκονο αναφερόμενος...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 9:53

Χειροτονήθηκε διάκονος ένας δημοσιογράφος στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Χειροτονήθηκε διάκονος ένας δημοσιογράφος στο Βουκουρέστι

Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Επίσκοπος Πράχοβας κ. Τιμόθεος χειροτόνησε διάκονο έναν δημοσιογράφο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα στην ιεροσύνη.

Ο νέος Διάκονος π. Νικόλαος θα υπηρετήσει στην πρωτεύουσα στον Ιερό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος μίλησε στο ποίμνιο και στον νέο διάκονο αναφερόμενος στο κάλεσμα των Αποστόλων από το Χριστό με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής.

«Ακούγοντας αυτό το ευαγγέλιο, κατά κάποιον τρόπο σκοπεύουμε να καταδικάσουμε αυτόν τον άνθρωπο που αρνήθηκε την πρόσκληση του Σωτήρα να πουλήσει τα πάντα, να τα διανείμει στους φτωχούς και μετά να τον ακολουθήσει. Αλλά αν ο Σωτήρας ερχόταν τώρα και μας ζητούσε το ίδιο πράγμα – να πουλήσουμε όλα μας τα υπάρχοντα μέχρι το τελευταίο κέρμα που έχουμε – θα φεύγαμε με λύπη. Θα είχαμε την ίδια στάση” τόνισε ο Επίκοπος.

Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε λέγοντας:  “Το ευαγγέλιο αυτής της Κυριακής μας προτρέπει όλους, και εκείνους με πολλά πλούτη και εκείνους που έχουν δεσμεύσει την καρδιά τους σε μικρά πράγματα να τα παρατήσουν, επειδή όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα οι αλυσίδες της αμαρτίας, των παθών, των απολαύσεων αυτού του κόσμου που μας περιβάλλει. Μέχρι να απαλλαγούμε από αυτές τις αλυσίδες, όλοι θα παραμείνουμε σκλάβοι. Ένας από τον πλούτο, ένας άλλος από τις απολαύσεις, ένας άλλος από αμέτρητη υπερηφάνεια, άλλος από μάταιη δόξα ή όλα αυτά μαζί».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων