27/03/2023 27/03/2023 Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, στην πλειοψηφία νέων, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε πόλεις της Ρουμανίας πορείες “Υπέρ της Ζωής”. Σε πάνω από 1000 τοποθεσίες στη Ρουμανία αλλά και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας έλαβαν χώρα οι πορείες στο πλαίσιο του «Μήνα υπέρ της Ζωής» όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μάρτιος από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία. Η...
27 Μαρτίου, 2023 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 9:33

Χιλιάδες νέοι στη Ρουμανία έστειλαν ηχηρό μήνυμα “Υπέρ της Ζωής”

Διαδώστε:
Χιλιάδες νέοι στη Ρουμανία έστειλαν ηχηρό μήνυμα “Υπέρ της Ζωής”

Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, στην πλειοψηφία νέων, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε πόλεις της Ρουμανίας πορείες “Υπέρ της Ζωής”.

Σε πάνω από 1000 τοποθεσίες στη Ρουμανία αλλά και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας έλαβαν χώρα οι πορείες στο πλαίσιο του «Μήνα υπέρ της Ζωής» όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μάρτιος από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Με αφορμή την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η οποία αποτελεί την χαρμόσυνη αγγελία για την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, κλήρος και λαός έστειλαν μήνυμα για την αξιοπρέπεια και την προστασία της ζωής.

Στην Αρχιεπισκοπή Κραϊόβα οι πορείες πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερεις τοποθεσίες. Αρχικά τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό ειδική δέηση και εν συνεχεία ξεκίνησε η πορεία. “Η ημέρα που οι πιστοί γιορτάζουν τον Ευαγγελισμό είναι η καλύτερη ευκαιρία να φροντίσουν το πιο πολύτιμο δώρο που έχει δώσει ο Θεός στον άνθρωπο”, δήλωσε ο π. Αντριάν Λούπου, σύμβουλος στον Τομέα της Εκπαίδευσης στην Αρχιεπισκοπή.

Η πορείες είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των αμβλώσεων, του δικαιώματος του αγέννητου παιδιού, και της υποστήριξης των εγκύων και των μητέρων. Στο μήνυμά του για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο νόημα της ανθρώπινης ζωής λέγοντας ότι “Η γέννηση παιδιών είναι ευλογία Θεού που δόθηκε στην ανθρωπότητα για να εισέλθει ο άνθρωπος στη Βασιλεία των ουρανών. Έτσι, το δώρο της επίγειας ζωής είναι και κάλεσμα στην αιώνια ζωή στη Βασιλεία του Θεού”.

Δείτε αναλυτικά: Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Της προσευχής και πορείας στην Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως ηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Κασσιανός ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη στήριξη, για την ομολογία του δικαιώματος στη ζωή και για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για την προστασία μητέρων και εγκύων γυναικών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στο Τεργκοβίστε περισσότεροι από 1.500 νέοι άνθρωποι βροντοφώναξαν υπέρ της και έδωσαν την υπόσχεση να μην προδώσουν την αποστολή αυτής της προσπάθειας.

Σκοπός του κινήματος

Η Πορεία για τη Ζωή είναι η κορύφωση του “Μήνα Υπέρ της Ζωής” και διοργανώνεται την ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ή το πλησιέστερο Σάββατο κοντά στην εορτή για να τονίσει την ανεκτίμητη αξία κάθε παιδιού, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης.

Η εκδήλωση γιορτάζει τη ζωή γεννημένων και αγέννητων παιδιών και προτείνει μέτρα στήριξης για εγκύους, μητέρες και οικογένειες.

Το κίνημα δεν εστιάζει στις απαγορεύσεις, αλλά προωθεί θετικές νομοθετικές αλλαγές που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανατροφή των παιδιών και την υποστήριξη των γυναικών.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων