18/05/2020 18/05/2020 Τα ιερά λείψανα των Αγίων Θεοστέπτων βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στους οποίους είναι αφιερωμένος ο Καθεδρικός του Βουκουρεστίου, δεν θα βγουν φέτος για την καθιερωμένη λιτανεία ανήμερα της εορτής τους, στις 21 Μαϊού, ελέω κορωνοϊού…  Ο ναός θα είναι ανοιχτός για εκείνους που θέλουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα, σεβόμενοι...
18 Μαΐου, 2020 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 21:36

Χωρίς λιτάνευση των Ι. λειψάνων η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Χωρίς λιτάνευση των Ι. λειψάνων η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Τα ιερά λείψανα των Αγίων Θεοστέπτων βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στους οποίους είναι αφιερωμένος ο Καθεδρικός του Βουκουρεστίου, δεν θα βγουν φέτος για την καθιερωμένη λιτανεία ανήμερα της εορτής τους, στις 21 Μαϊού, ελέω κορωνοϊού… 

Ο ναός θα είναι ανοιχτός για εκείνους που θέλουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα, σεβόμενοι τους κανόνες προστασίας. Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί σε ανοιχτό χώρο, στον «Θόλο των Αγίων», και θα αρχίσει στις 7.30 το πρωί. Την προηγούμενη μέρα, στις 16.00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός.

Τεμάχια των λειψάνων των Αγίων Αυτοκράτορων Κωνσταντίνου και Ελένης δωρίστηκαν στον μακαριστό Πατριάρχη Θεόκτιστο το 2002 από αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων