12/11/2018 12/11/2018     Μη δεσμευτική για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρείται η απόφαση της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία. Πιο συγκεκριμένα το Συμβούλιο των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την αντίθεσή του στην άρση του αναθέματος σε σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «αβάσιμη». Αντίθετη είναι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία προς τις ενέργειες...
12 Νοεμβρίου, 2018 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2018 - 18:40

Μη δεσμευτική η απόφαση για Ουκρανία- Σερβική Εκκλησία

Διαδώστε:
Μη δεσμευτική η απόφαση για Ουκρανία- Σερβική Εκκλησία

    Μη δεσμευτική για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρείται η απόφαση της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία. Πιο συγκεκριμένα το Συμβούλιο των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την αντίθεσή του στην άρση του αναθέματος σε σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «αβάσιμη». Αντίθετη είναι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία προς τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. «Το Συμβούλιο καταρχάς εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έλαβε μια αβάσιμη απόφαση να αποκαταστήσει και να αναγνωρίσει δύο αρχηγούς σχισματικών στην Ουκρανία — τον Αρχιεπίσκοπο Φιλάρετο Ντενισένκο και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτις,» εκφράζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν τους «το ιερό Συμβούλιο των Επισκόπων θεωρεί αυτή την απόφαση της Κωνσταντινούπολης, μη δεσμευτική, όπως προαναφέρθηκε, για την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Πηγή: sputniknews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων