03/04/2019 03/04/2019 Αναβάλλεται επί του παρόντος η κατεδάφιση του αρχαίου βαπτιστηρίου στο Μαυροβούνιο, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η σχετική απόφαση. Η αστυνομία του Μαυροβουνίου υποχώρησε την Τρίτη, μετά από προσπάθεια να αποκλείσει το μικρό νησί όπου βρίσκεται το βαπτιστήριο που ανήκει στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC). Το βαπτιστήριο της Suza Njegoseva ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη...
03 Απριλίου, 2019 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2019 - 9:35

Αγώνας για να σωθεί το αρχαίο βαπτιστήριο

Διαδώστε:
Αγώνας για να σωθεί το αρχαίο βαπτιστήριο

Αναβάλλεται επί του παρόντος η κατεδάφιση του αρχαίου βαπτιστηρίου στο Μαυροβούνιο, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η σχετική απόφαση.
Η αστυνομία του Μαυροβουνίου υποχώρησε την Τρίτη, μετά από προσπάθεια να αποκλείσει το μικρό νησί όπου βρίσκεται το βαπτιστήριο που ανήκει στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC).
Το βαπτιστήριο της Suza Njegoseva ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της Σερβικής Εκκλησίας. Βρίσκεται στις ακτές της Αδριατικής και έχει ήδη ληφθεί απόφαση για την κατεδάφισή του από τις αρχές του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Μαυροβουνίου, η αστυνομία υποχώρησε όταν ιερείς και πιστοί συγκεντρώθηκαν στο σημείο.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έφθασε νωρίς το πρωί, περικυκλώντας το βαπτιστήριο του οποίου η κατεδάφιση επρόκειτο να αρχίσει στις 09:00. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι καμπάνες χτυπούσαν, προσκαλώντας τους πιστούς να αντισταθούν με προσευχή ενώ τελέστηκε ολονυκτία.

Στις 9 το πρωί άρχισε η λειτουργία. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, εκατοντάδες Ιερείς και πιστοί, μεταξύ των οποίων το μέλος της Συνέλευσης του Μαυροβουνίου από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Μέτωπο, Μίλιν Ζόγκοβιτς, ο ηγέτης του κόμματος Prava Crna Gora Μάρκο Μιλάτσιτς, ο Αντιδήμαρχος του Herceg Novi Μίλος Κονέβιτς, και άλλοι.

Η κατεδάφιση ανακοινώθηκε από την Επιθεώρηση του Υπουργείου Αειφόρου Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Το βαπτιστήριο χτίστηκε πριν από 11 αιώνες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων