25/11/2021 25/11/2021 Αφορμή για να εκδηλώσουν τα αντισερβικά τους αισθήματα βρήκαν εκ νέου οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Αυτή τη φορά απαγόρευσαν στον Διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της Σερβικής Δημοκρατίας, Πέταρ Πέτκοβιτς, καθώς και στους συνεργάτες του να επισκεφθούν την ιστορική Μονή Ντέτσανι προκειμένου να παραβρεθούν στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 10:38

Απαγόρευσαν σε Σέρβους να μεταβούν στη Μονή Ντέτσανι

Διαδώστε:
Απαγόρευσαν σε Σέρβους να μεταβούν στη Μονή Ντέτσανι

Αφορμή για να εκδηλώσουν τα αντισερβικά τους αισθήματα βρήκαν εκ νέου οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Αυτή τη φορά απαγόρευσαν στον Διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της Σερβικής Δημοκρατίας, Πέταρ Πέτκοβιτς, καθώς και στους συνεργάτες του να επισκεφθούν την ιστορική Μονή Ντέτσανι προκειμένου να παραβρεθούν στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Στέφανο Ούρος Γ’, οι οποίες κορυφώθηκαν χθες,  Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξήρχε ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος ενώ για την αγία μορφή αυτή της Σερβικής Εκκλησίας μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Σάββας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην πανήγυρη προσήλθαν κληρικοί από διάφορα μέρη του Πατριαρχείου της Σερβίας. Τους ύμνους απέδωσαν μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής της Πριζρένης μαζί με μοναχούς.

Λίγο πριν την απόλυση ο Πανιερώτατος κ. Θεοδόσιος εξέφρασε μεν τη χαρά του για την συμμετοχή του κλήρου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την προσέλευση των πιστών ωστόσο, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την ενέργεια που προέβησαν οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μονή Ντέτσανι: Αλλαγή αμφίων στο σκήνωμα του Αγίου Στεφάνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων