04/01/2020 04/01/2020 Δεν θα πραγματοποιήσει τελικά επίσκεψη στο Μαυροβούνιο κατά την ημέρα των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.  Με την απόφαση του αυτή συμφώνησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί εκ νέου ο Σέρβος Πρόεδρος για το φλέγον ζήτημα του Μαυροβουνίου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν εκδόθηκαν Δελτία...
04 Ιανουαρίου, 2020 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 14:27

Δεν θα μεταβεί στο Μαυροβούνιο ο Σέρβος Πρόεδρος

Διαδώστε:
Δεν θα μεταβεί στο Μαυροβούνιο ο Σέρβος Πρόεδρος

Δεν θα πραγματοποιήσει τελικά επίσκεψη στο Μαυροβούνιο κατά την ημέρα των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. 

Με την απόφαση του αυτή συμφώνησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί εκ νέου ο Σέρβος Πρόεδρος για το φλέγον ζήτημα του Μαυροβουνίου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν εκδόθηκαν Δελτία Τύπου, ενώ παραβρέθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

 

 

Ακολούθως ο κ. Βούτσιτς μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου. 

“Δεν  θα επισκεφθώ το Μαυροβούνιο ανήμερα των Χριστουγέννων. Αρχικά είχα εκφράσει την πεποίθηση μου να μεταβώ εκεί,  αλλά θα ήταν καλύτερο για όλους να μην οξύνουμε τα πνεύματα ούτε σε πολιτικό, αλλά πρωτίστως ούτε σε κοινωνικό επίπεδο. Θα  στηρίξω όλα τα θεσμικά όργανα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκειμένου να υπερασπιστούμε όλα μας τα δικαιώματα”,  τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με αναφορές που τον ήθελαν να επιδιώκει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο, ανέφερε πως: “ποτέ δεν επεδίωξα συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο και όσα αναφέρονται ότι αρνήθηκε να με συναντήσει είναι ψευδή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων