31/01/2022 31/01/2022 Ειδικό εξοπλισμό για την ψηφιοποίηση αγιογραφιών, που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δώρισαν στην αδελφότητα της Μονής Βισόκιε Ντέτσανι οι Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις, δια χειρός του διοικητή του αποσπάσματος του δυτικού τομέα της KFOR (Kosovo Forces) στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Ιταλού Συνταγματάρχη Andrea Bertazzo. Ο Συνταγματάρχης μετέβη στη Μονή μαζί με συναδέλφους και...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 20:17

Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού από τις Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μονή Βισόκιε Ντέτσανι

Διαδώστε:
Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού από τις Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μονή Βισόκιε Ντέτσανι

Ειδικό εξοπλισμό για την ψηφιοποίηση αγιογραφιών, που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δώρισαν στην αδελφότητα της Μονής Βισόκιε Ντέτσανι οι Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις, δια χειρός του διοικητή του αποσπάσματος του δυτικού τομέα της KFOR (Kosovo Forces) στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Ιταλού Συνταγματάρχη Andrea Bertazzo.

Ο Συνταγματάρχης μετέβη στη Μονή μαζί με συναδέλφους και στρατιώτες του και παρέδωσε τον εξοπλισμό στον ηγούμενο της μονής, Αρχιμανδρίτη Σάββα και στον Ιερομόναχο Πέτρο.

Οι αδελφοί της Μονής έχουν μακροχρόνιες θερμές σχέσεις με το ιταλικό στρατιωτικό προσωπικό, που φρουρεί το μοναστήρι από το 1999. Με τα χρόνια υπήρξαν πολλά παραδείγματα Ιταλών που ασπάστηκαν την Ορθοδοξία στο μοναστήρι.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: pravoslavie.ru

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων