24/08/2022 24/08/2022 Μεταξύ 27 και 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου, που επρόκειτο να γίνει στις 14 και 15 Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους μετά την τραγωδία στο Τσέτνιε, όταν άντρας άνοιξε πυρ, σκορπώντας τον θάνατο σε 11 συνανθρώπους του, μεταξύ των...
24 Αυγούστου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 10:00

Επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Μαυροβούνιο για διπλή γιορτή

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Μαυροβούνιο για διπλή γιορτή

Μεταξύ 27 και 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου, που επρόκειτο να γίνει στις 14 και 15 Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους μετά την τραγωδία στο Τσέτνιε, όταν άντρας άνοιξε πυρ, σκορπώντας τον θάνατο σε 11 συνανθρώπους του, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την 640η επέτειο από την ίδρυση της πόλης και τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην οποία είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή Σάβινα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Χέρτσεγκ Νόβι θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα της 27ης Αυγούστου 2022 με δοξολογία προς τιμήν του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας στη μονή.

Την επομένη, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (με το παλαιό εορτολόγιο), ο Πατριάρχης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία από τις 9:00 π.μ.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Σερβίας, την επίσκεψη του Πατριάρχη Πορφυρίου θα πλαισιώσει μια σειρά πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ανήμερα της  Παναγίας, με έναρξη στις 20:30, στην πύλη του Ιερού Ναού του Σωτήρος στην Τόπλα θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλόχιου, ενώ την επομένη, 29 Αυγούστου 2022, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα με αφορμή τα 640 χρόνια από την ίδρυση της πόλης στον αρχαίο πύργο Kanli.

Διαβάστε επίσης: «Η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Χέρτσεγκ Νόβι ως επίσκεψη του ίδιου του Κυρίου»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων