11/08/2022 11/08/2022 «Αντιλαμβανόμαστε την επίσκεψη του Μακαριωτάτου ως επίσκεψη του ίδιου του Κυρίου με τη μορφή του Πατριάρχη μας Πορφύριου, του Μητροπολίτη μας Ιωαννίκιου και όλων των ανθρώπων καλής θελήσεως, τους οποίους καλούμε θερμά να καλωσορίσουν τον Πατριάρχη Σερβίας και να αναφωνήσουν όλοι με χαρά και αγάπη από τα βάθη της καρδιάς τους: “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν...
11 Αυγούστου, 2022 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 10:37

«Η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Χέρτσεγκ Νόβι ως επίσκεψη του ίδιου του Κυρίου»

Διαδώστε:
«Η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Χέρτσεγκ Νόβι ως επίσκεψη του ίδιου του Κυρίου»

«Αντιλαμβανόμαστε την επίσκεψη του Μακαριωτάτου ως επίσκεψη του ίδιου του Κυρίου με τη μορφή του Πατριάρχη μας Πορφύριου, του Μητροπολίτη μας Ιωαννίκιου και όλων των ανθρώπων καλής θελήσεως, τους οποίους καλούμε θερμά να καλωσορίσουν τον Πατριάρχη Σερβίας και να αναφωνήσουν όλοι με χαρά και αγάπη από τα βάθη της καρδιάς τους: “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”», είπε για το Radio «Svetigora» ο πρωτοπρεσβύτερος σταυροφόρος π. Obren Jovanović, ανακοινώνοντας την επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου στις 14 και 15 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο Πατριάρχης Σερβίας θα μεταβεί στην πόλη με αφορμή την 640η επέτειο από την ίδρυσή της και τη γιορτή του ιδρυτή της, μεταφέροντας τα ιερά λείψανα του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου» (με το Ιουλιανό ημερολόγιο), όπως ο π.  Obren, τονίζοντας ότι η πόλη τον περίμενε με ανυπομονησία σχεδόν πέντε δεκαετίες!

«Ο Πατριάρχης Σερβίας έρχεται για πρώτη φορά στο Χέρτσεγκ Νόβι μετά από 43 χρόνια, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο, για να είμαστε όλοι καλοί οικοδεσπότες και να καλωσορίσουμε τον Πατριάρχη μας Πορφύριο, που μας φέρνει την ευλογία του Αγίου Σάββα», είπε ο π. Όμπρεν, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία επίσκεψη Πατριάρχη Σερβίας στην περιοχή καταγράφηκε το 1979, μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Μαυροβούνιο, όταν ο μακαριστός Πατριάρχης Γερμανός επισκέφθηκε την Μπόκα και άλλες παραθαλάσσιες πόλεις, οι οποίες αναφέρονται στο  Ευαγγέλιο.

Η επίσκεψη αυτή του Μακαριωτάτου θα πραγματοποιηθεί λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της Θεμελιώδους Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και της Εκκλησίας της Σερβίας με την οποία ρυθμίζονται όλα τα εκκρεμή ζητήματα για την εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία φορά που ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας είχε επισκεφθεί το Μαυροβούνιο εθνικιστικοί κύκλοι είχαν δημιουργήσει προβλήματα, με αφορμή την παρουσία του στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας με τις δυνάμεις ασφαλείας να επιστρατεύουν ελικόπτερο για την άφιξη του Πατριάρχη στη Μονή Τσέτνιε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων