25/09/2021 25/09/2021 Για την επικινδυνότητα των αιρέσεων ως προς την ψυχική υγεία και την πνευματική ζωή των πιστών, που μπορεί να παραπλανηθούν και να παρεκκλίνουν, μίλησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, λέγοντας τα εξής: «Άκουσα ότι πραγματοποιούνται τακτικά κάποιες Ινδουιστικές Συνεδρίες  στη Μπιέλινα. Και πραγματικά κλονίστηκα ως άνθρωπος. Είναι δυνατόν οι Ορθόδοξοι Σέρβοι μας...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2021 - 15:51

Επίσκοπος Τούζλας Φώτιος – Για την επικινδυνότητα των αιρέσεων

Διαδώστε:
Επίσκοπος Τούζλας Φώτιος – Για την επικινδυνότητα των αιρέσεων

Για την επικινδυνότητα των αιρέσεων ως προς την ψυχική υγεία και την πνευματική ζωή των πιστών, που μπορεί να παραπλανηθούν και να παρεκκλίνουν, μίλησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, λέγοντας τα εξής:

«Άκουσα ότι πραγματοποιούνται τακτικά κάποιες Ινδουιστικές Συνεδρίες  στη Μπιέλινα. Και πραγματικά κλονίστηκα ως άνθρωπος. Είναι δυνατόν οι Ορθόδοξοι Σέρβοι μας να πηγαίνουν στη γιόγκα, σε πνευματιστικές συνεδρίες και να συμμετέχουν σε ινδικές αιρέσεις, ξεχνώντας την Ορθοδοξία και την αυθεντική αγιότητα και πνευματικότητα που έχουμε; 

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός οδηγεί πραγματικά στην τέλεια πνευματικότητα. Η Ορθοδοξία μας είναι αμετάβλητη, χριστιανική και αποστολική διδασκαλία εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Η Ορθοδοξία είναι αυθεντική Εκκλησία και αυθεντική πνευματικότητα.

Δεν χρειάζεται να πάμε σε άλλους, που μας προσφέρουν μισές αλήθειες και φέρνουν ψευδείς διδασκαλίες, είτε πρόκειται για χριστιανικές, ινδικές, αποκρυφιστικές ή πνευματιστικές αιρέσεις. Όλα αυτά μας χωρίζουν από την Εκκλησία και τον ζώντα Θεό. Δυστυχώς, πολλές αιρέσεις λειτουργούν στην περιοχή μας. Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, πλανώνται και συμμετέχουν σε αυτές τις συνεδρίες, μετά τις οποίες βιώνουν δύσκολες πνευματικές και ψυχικές αλλαγές και μερικοί από αυτούς μπερδεύονται και χάνονται εντελώς. Οι αιρέσεις υποδουλώνουν τον άνθρωπο όχι μόνο πνευματικά αλλά με κάθε δυνατό τρόπο και γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς, που είστε χριστιανοί και είστε παρόντες εδώ, αλλά και σε άλλους, που θα ακούσουν τα λόγια αυτού του ταπεινού κηρύγματος, να μην πηγαίνουν σε ψεύδο-διδασκάλους και ψευδο-προφήτες, να μην πηγαίνουν σε εκείνους, που φέρνουν ψεύτικη πνευματικότητα.

Ας διατηρήσουμε την Ορθοδοξία και την αγιότητα. Είναι ο δρόμος της σωτηρίας. Αυτός είναι ο δρόμος, που πήραν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, καθώς και οι άγιοί μας, ο Άγιος Σάββας, ο Άγιος Συμεών ο Μυροβλύτης και όλοι οι άλλοι άγιοι άνθρωποι της οικογένειάς μας ως τον νεότερο άγιο, τον Πατριάρχη Παύλο. Από αυτόν θα μπορούσαμε και μπορούμε να μάθουμε τη σεμνότητα, την ταπείνωση και την βαθιά πίστη. Ήταν ένας κοντός -στο ύψος- άνθρωπος, αλλά ήταν και παραμένει ένας πνευματικός γίγαντας για το έθνος μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την Ορθοδοξία και την πίστη των αγίων πατέρων και αδελφών! Μην τους αφήσετε να πάνε σε ψεύτικους δασκάλους και ψευδοπροφήτες, γιατί είναι μια πολύ επικίνδυνη πνευματική εμπειρία, που μπορεί να παραμορφώσει εντελώς ένα άτομο και να το πληγώσει θανάσιμα!

Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος»

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων