15/04/2023 15/04/2023 Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο. “Διατηρώντας την πίστη και την παράδοσή μας και ενισχύοντας τις αρετές της ειρήνης, της αγάπης και της ανεκτικότητας – με κοινή προσπάθεια, υπομονή και σοφία, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Σερβίας”, τονίζει μεταξύ αλλων ο...
15 Απριλίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 14:44

Επιστολή Προέδρου Σερβίας προς τον Πατριάρχη Πορφύριο για το Πάσχα

Διαδώστε:
Επιστολή Προέδρου Σερβίας προς τον Πατριάρχη Πορφύριο για το Πάσχα

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο. “Διατηρώντας την πίστη και την παράδοσή μας και ενισχύοντας τις αρετές της ειρήνης, της αγάπης και της ανεκτικότητας – με κοινή προσπάθεια, υπομονή και σοφία, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Σερβίας”, τονίζει μεταξύ αλλων ο κ. Βούτσιτς΄.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Μακαριώτατε, σας συγχαίρω από καρδιάς για τη μεγαλύτερη χριστιανική εορτή, το Πάσχα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ας είναι η γιορτή κατά την οποία εορτάζουμε τη χαρά της αιώνιας ζωής, μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης και αισιοδοξίας. Διατηρώντας την πίστη και την παράδοσή μας και ενισχύοντας τις αρετές της ειρήνης, της αγάπης και της ανεκτικότητας – με κοινή προσπάθεια, υπομονή και σοφία, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Σερβίας.

Ο σερβικός λαός διαρκώς αγωνίζεται για τη δική του επιβίωση, διατηρώντας το πνεύμα και τη δύναμη του έθνους, και ως εκ τούτου, Μακαριώτατε, πιστεύω ότι οι εορταστικές προσευχές και οι Ακολουθίες θα συμβάλουν στη μοναδική μας απάντηση σε όλους όσους επιθυμούν να ταπεινώσουν και να εξαφανίσουν τη Σερβία.

Σε μια εποχή προκλήσεων που, όπως και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα, ζει η χώρα μας, η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας είναι μια ακλόνητη μαρτυρία της Αλήθειας και της Αγάπης του Θεού. Σας εύχομαι καλό Πάσχα, με ειρήνη, αγάπη και χαρά. Καλό Ανάσταση!”, αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Σημειώενται ότι στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Μακαριώτατος επισημαίνει: “Η πίστη λίγων ανθρώπων που έχουν εμπιστοσύνη στον Χριστό είναι μια δύναμη που βοηθά ακόμα και αυτούς που είναι αδύναμοι στην πίστη, και μερικές φορές ακόμη και εκείνους που δεν έχουν πίστη. Ακριβώς λόγω της ισχυρής πίστης σε Αυτόν, στην αγάπη και στην τελική κρίση Του”,

Διαβάστε σχετικά: Το Πασχάλιο Μήνυμα της Σερβικής Εκκλησίας

Διαβάστε ακόμη: Έκκληση για εθνική συμφιλίωση στο μήνυμα του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου για το Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Πηγή: predeznik.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων