08/12/2020 08/12/2020 Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2020, από την Κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου και στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, όπου είναι ο τάφος του Μητροπολίτου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Ηγούμενος της Μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αρχιμ. Βενέδικτος και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουένος...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 17:58

«Ευγνωμοσύνη για όσα έκανε για την Εκκλησία και το Μαυροβούνιο»

Διαδώστε:
«Ευγνωμοσύνη για όσα έκανε για την Εκκλησία και το Μαυροβούνιο»

Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2020, από την Κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου και στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, όπου είναι ο τάφος του Μητροπολίτου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Ηγούμενος της Μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αρχιμ. Βενέδικτος και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Κυρίλλου και πολλών ακόμα Ιερέων και Πατέρων της Μονής. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος κ. Κύριλλος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου ο οποίος κοιμήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020. Στην ομιλία μετά το Ευαγγέλιο μίλησε ο π. Σλόμπονταν Ζέκοβιτς και σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Από τότε που κοιμήθηκε ο Επίσκοπος, ακούγαμε υπέροχα κηρύγματα κάθε μέρα, διαβάζουμε όμορφα κείμενα, γραμμένα από ανθρώπους των οποίων οι καρδιές αγγίχθηκαν από την αγάπη του Μητροπολίτη μας, και δεν υπάρχει κανένας από εμάς, δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, που να τον έχει γνωρίσει τουλάχιστον μία φορά και να μην ένιωσε στα βάθη της ύπαρξής του την ειλικρίνειά του. Και ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να μιλήσει για αυτήν ώρες, αλλά ας μην επαναλαμβανόμαστε. Για αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι η δόξα και το μεγαλείο του Μητροπολίτη μας, τόσο  από τους ανθρώπους όσο και από τον Θεό, θα αυξηθεί όσο περνά ο χρόνος.

Εκφράζουμε επίσης από τα βάθη της καρδιάς μας την ευγνωμοσύνη μας στον πατέρα μας, στον πνευματικό παππού μας, για όλα όσα έκανε για την Εκκλησία, για ό, τι έκανε για εμάς και για ό, τι έκανε για το Μαυροβούνιο.

Ευχαριστoύμε τον Επίσκοπό μας για κάθε αναγεννημένη ψυχή, για κάθε μετανοημένη καρδιά και μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσες ανθρώπινες ψυχές ξαναγεννήθηκαν με την προσευχή σας, τη συμβουλή σας και τη διδασκαλία σας.  Ευχαριστούμε τον Επίσκοπό μας, για την ανανεωμένη εκκλησία που ζει στο Μαυροβούνιο, για τους ανανεωμένους ναούς, τα ανανεωμένα μοναστήρια, για τους νέους ναούς που ανεγέρθηκαν, για τα δύο όμορφα μαργαριτάρια για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη ολόκληρη η Ορθοδοξία – την Εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα και την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βλαντιμίρ στο Μπαρ. Ευχαριστούμε τον Επίσκοπό μας, για την ανανεωμένη ιεροσύνη, για τον ανανεωμένο μοναχισμό, για την ανανεωμένη πίστη στην ψυχή αυτού του λαού, η οποία ήταν κρυμμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορούσε να φανερωθεί και έμοιαζε το Μαυροβούνιο μια κατεστραμμένη χώρα, με την πνευματική έννοια. Τώρα το βλέπουμε να ανανεώνεται και να έχει αναστηθεί, και αυτό είναι ολοκληρωτικά οι καρποί της πίστης σας, τα βάσανα σας, η ελπίδα σας, και η αγάπη σας, Επίσκοπε μας. Ευχαριστούμε για όλα. Αμήν” κατέληξε ο π. Σλόμπονταν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή τελέστηκε σε όλο το Μαυροβούνιο το 40ημερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη.

Δείτε ακόμα – To 40ημερο Μνημόσυνο του Μητροπολιτή Μαυροβουνίου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων