01/05/2021 01/05/2021 Την Μεγάλη Παρασκευή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι ενώ συγχοροστάστησαν Αρχιερείς, Ιερείς και Διάκονοι του Πατριαρχείου.  Νωρίτερα ένας πολίτης συνάντησε τον Πατριάρχη να μεταβαίνει κάπου με τα πόδια στην Πόλη του Βελιγραδίου. Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει: ...
01 Μαΐου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 16:33

H Μεγάλη Παρασκευή του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου

Διαδώστε:
H Μεγάλη Παρασκευή του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου

Την Μεγάλη Παρασκευή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι ενώ συγχοροστάστησαν Αρχιερείς, Ιερείς και Διάκονοι του Πατριαρχείου. 

Νωρίτερα ένας πολίτης συνάντησε τον Πατριάρχη να μεταβαίνει κάπου με τα πόδια στην Πόλη του Βελιγραδίου.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει: 

Στο σημείο που λέγεται  “Mostarska petlja” στο Βελιγράδι, δηλαδή, σημείο στο οποίο ο δρόμος χωρίζεται σε πολλές κατευθύνσεις, είναι ένα μέρος που σπάνια συναντάς πεζούς, είδα μπροστά μου έναν άνθρωπο με ράσο. Δεν υπήρχε τριγύρω κανείς άλλος, κοιτώντας προσεκτικά κατάλαβα ότι μπροστά μου ήταν ο Πατριάρχης.

Τον πλησίασα και πήρα την ευλογία του και συνομίλησα μαζί του για λίγα λεπτά όπως θα συνομιλούσα με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο και χωριστήκαμε ο κάθε ένας προς την δική του κατεύθυνση.

Έβγαλα τη φωτογραφία ως απόδειξη ότι δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο, ο Πατριάρχης μας, σε αυτή την μεγάλη ημέρα, χωρίς συνοδεία, χωρίς πομπές, χωρίς ακριβό αυτοκίνητο, στη μέση της ημέρας, στο σημείο που δεν υπάρχουν πεζοί, γύριζε με τα πόδια προς την Πατριαρχική Κατοικία την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Δείτε φωτογραφίες από την Ακολουθία του Επιταφίου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων