10/07/2021 10/07/2021 Τους αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Σερβίας, που συμμετέχει στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, υποδέχθηκε και ευλόγησε στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 9 Ιουλίου 2021.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της Σέρβικης Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης, κ. Βίκτορ Γιελένιτς, χάρισε μια αναμνηστική πλακέτα στον Μακαριώτατο, ενώ...
10 Ιουλίου, 2021 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2021 - 20:15

H ομάδα πόλο της Σερβίας στον Πατριάρχη Πορφύριο

Διαδώστε:
H ομάδα πόλο της Σερβίας στον Πατριάρχη Πορφύριο

Τους αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Σερβίας, που συμμετέχει στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, υποδέχθηκε και ευλόγησε στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 9 Ιουλίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της Σέρβικης Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης, κ. Βίκτορ Γιελένιτς, χάρισε μια αναμνηστική πλακέτα στον Μακαριώτατο, ενώ ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Φίλιπ Φιλίποβιτς, του χάρισε το σκουφάκι της ομάδας με το νούμερο 2.

Στην επίσκεψη παρούσα ήταν και ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Βάνια Ούντοβιτς.

Ο πατριάρχης είπε στους παίκτες ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλοί είναι, αλλά και από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Όπως εξήγησε, αυτοί που βρίσκονται στην άλλη πλευρά δεν είναι εχθροί, αλλά συμμετέχουν σε αγώνες με ανταγωνιστικό πνεύμα.

«Το νόημα είναι να είμαστε καλύτεροι από τον εαυτό μας και να αναγνωρίζουμε στον άλλο τη νίκη ή εάν ο άλλος έχασε, να αναγνωρίζουμε ότι συμμετείχε στη χαρά της νίκης μας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας αγώνας για την αρετή», είπε ο Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι στη σερβική μετάφραση της αρχαίας παροιμίας νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ, όπου μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι μόνο όταν είναι υγιές ένα σώμα, είναι υγιές και το πνεύμα, εκείνοι πρέπει να προσεύχονται να έχουν ένα υγιές πνεύμα μέσα σε ένα υγιές σώμα.

«Αυτό το ρητό στα λατινικά έχει ως εξής: Orandum est ut sit mens sana in corpore sano. Η λέξη προσευχή παραλείπεται. Επομένως, πρέπει να προσευχόμαστε μόνο για ένα υγιές μυαλό σε ένα υγιές σώμα. Αυτό είναι το νόημα αυτού του ρητού, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων είναι να οικοδομήσουμε αρετή, αληθινή δόξα, όπου γιορτάζεται αυτό που είναι ενάρετο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είπα προηγουμένως ότι ο απέναντί μας δεν είναι κάποιος που είναι εχθρός μας, αλλά συμμετέχει, επίσης, στη δημιουργία του τι είναι καλύτερο, τι είναι αρετή», είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, ο οποίος ευχήθηκε επιτυχία στους παίκτες, με το μήνυμα να νικήσουν τον εαυτό τους και μια προσευχή προς τον Θεό να έρθει το καλύτερο αποτέλεσμα.

– Σας εύχομαι επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Σας εύχομαι να είστε οι καλύτεροι: καλύτεροι από τον εαυτό σας κι ο Θεός να δώσει το αποτέλεσμα σύμφωνα με αυτό. Εάν κάνετε το καλύτερό σας, εάν ως ομάδα είστε σαν έναν οργανισμό, είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι αληθινό και θα λάβετε πραγματική ικανοποίηση ανεξάρτητα από την έκβαση. Είθε ο Θεός να σας χαρίσει μετάλλιο, κατέληξε ο Πατριάρχης κ. Πορφύριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων