26/01/2020 26/01/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος συναντήθηκε με την Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μαυροβούνιο κ. Alison Kemp την Παρασκευή. Σε μια μακρά και εγκάρδια συζήτηση, ο Μητροπολίτης και η Πρέσβης αντάλλαξαν απόψεις για τα τρέχοντα γεγονότα στο Μαυροβούνιο και ειδικότερα για τις συνέπειες που προκάλεσε ο πρόσφατος νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα. Η κ....
26 Ιανουαρίου, 2020 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 12:29

H Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στον Μητρ. Αμφιλόχιο

Διαδώστε:
H Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στον Μητρ. Αμφιλόχιο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος συναντήθηκε με την Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μαυροβούνιο κ. Alison Kemp την Παρασκευή. Σε μια μακρά και εγκάρδια συζήτηση, ο Μητροπολίτης και η Πρέσβης αντάλλαξαν απόψεις για τα τρέχοντα γεγονότα στο Μαυροβούνιο και ειδικότερα για τις συνέπειες που προκάλεσε ο πρόσφατος νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα.

Η κ. Kemp τόνισε ότι σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα και ειδικά σε τόσο ευαίσθητες στιγμές, ο διάλογος πρέπει να είναι το κύριο μέσο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του  υπογράμμισε την αδιαφανή διαδικασία προετοιμασίας και υιοθέτησης του νόμου, αλλά και τις αρνητικές συνέπειες που αυτός προκάλεσε σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.
Εξέφρασε δε την προσδοκία ότι η διεθνής κοινότητα θα αντιληφθεί τον πραγματικό στόχο του νόμου, που είναι η αφαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη Σερβική Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων