20/07/2020 20/07/2020 Θετικά απάντησε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς να συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τον Νόμο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. Αν και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη το κάλεσμα από τον Πρωθυπουργό ήρθε αρκετά καθυστερημένα, τονίζει πως αποδέχεται την πρόσκληση καθώς η Εκκλησία έχει θέσει από την...
20 Ιουλίου, 2020 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 11:11

Η Εκκλησία αποδέχτηκε την πρόσκληση για διάλογο

Διαδώστε:
Η Εκκλησία αποδέχτηκε την πρόσκληση για διάλογο

Θετικά απάντησε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς να συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τον Νόμο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Αν και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη το κάλεσμα από τον Πρωθυπουργό ήρθε αρκετά καθυστερημένα, τονίζει πως αποδέχεται την πρόσκληση καθώς η Εκκλησία έχει θέσει από την αρχή τον διάλογο ως τον μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος που έχει ταράξει τους τελευταίους μήνες τη χώρα.

“Αναμένουμε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί επιτέλους πλήρως το εκκλησιαστικό και νομικό καθεστώς που διέπει τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και τους Επισκόπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και θα δεχτεί τις προτάσεις μας για αλλαγές και τροποποιήσεις του εν λόγω Νόμου”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου θα τροποποιήσουν επειγόντως τον αμφισβητούμενο νόμο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι διαπραγματεύσεις για τον αμφιλεγόμενο Νόμο μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης είχαν διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο, ενώ το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο είχε θέσει την 12η Ιουλίου 2020 ως καταληκτική ημερομηνία για να λάβει απάντηση από την Κυβέρνηση σχετικά με την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κάλεσμα Μάρκοβιτς για συνέχιση του διαλόγου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων