03/12/2022 03/12/2022 Έναν μεγάλο ποιητή και συγγραφέα της Σερβίας, τον Ράικο Πετρόφ Νόγκο, αποχαιρέτησαν χθες στο Νέο Κοιμητήριο του Βελιγραδίου συγγενείς, φίλοι αλλά και η πνευματική ηγεσία της χώρας. Στην Εξόδιο Ακολουθία τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Σερβικής...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 9:15

Η Εκκλησία της Σερβίας “αποχαιρέτησε” έναν μεγάλο ποιητή

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Σερβίας “αποχαιρέτησε” έναν μεγάλο ποιητή

Έναν μεγάλο ποιητή και συγγραφέα της Σερβίας, τον Ράικο Πετρόφ Νόγκο, αποχαιρέτησαν χθες στο Νέο Κοιμητήριο του Βελιγραδίου συγγενείς, φίλοι αλλά και η πνευματική ηγεσία της χώρας.

Στην Εξόδιο Ακολουθία τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά του μακαριστό τόσο στην ποίηση και την συγγραφή όσο και γενικότερα στο σερβικό έθνος. “Σας μεταφέρω τα θερμά συλλυπητήρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου και τα κοινά μας συλλυπητήρια. Αν και θα μπορούσα να πω, κοιτάζοντας τη δουλειά του Ράικο, ότι η οικογένεια δεν πρέπει να στεναχωριέται, επειδή άφησε ένα σπουδαίο έργο, αυτή τη στιγμή πρέπει να πω ότι είναι φυσιολογικό να θρηνείς, γιατί αυτός ο χωρισμός είναι συγκινητικός”, ανέφερε.

“Ήταν ένας ενάρετος άνθρωπος, ένας άνθρωπος με πίστη, ένας αληθινά χριστιανός άνθρωπος, ένας αληθινός Σέρβος, ένας Ράσοβιτς από τα παλιά. Κουβαλούσε τον πόνο του Κοσσυφοπεδίου στην καρδιά του. Μιλούσε όμως για την πληγή αυτή στη γεμάτη νόημα ποίησή του. Ο Ράικο τα συνδύασε όλα αυτά με την ποιητική του δεινότητα καθώς μόνο αυτός ήξερε να εκφράσει τόσο το βάθος των σκέψεών του όσο και το βάθος των συναισθημάτων του”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος. 

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου χαρακτήρισε ευλογημένο το σερβικό έθνος που γεννά τέτοιους ανθρώπους και τέτοια μεγαλεία όπως ο Ράικο Πετρόφ Νόγκο ευχόμενος όπως ο Αναστάς Χριστός αναπαύσει την ψυχή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων