25/05/2020 25/05/2020 «Η εκκλησία αποτελεί τη μοναδική σύναξη ανθρώπων στο Μαυροβούνιο, που είναι εντελώς ανεξάρτητη», τόνισε ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, πατήρ Ίγκορ Μπαλαμπάν, προσθέτοντας ότι «η Εκκλησία δεν χρειάζεται να έχει πελατειακή σχέση με την κυβέρνηση». «Αυτή είναι η προϋπόθεση της ύπαρξής της- για να είναι Εκκλησία πρέπει ακριβώς να είναι έτσι. Τη στιγμή...
25 Μαΐου, 2020 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 21:46

Η εκπληκτική χειρονομία του π. Νικολάου προς τον διώκτη του

Διαδώστε:
Η εκπληκτική χειρονομία του π. Νικολάου προς τον διώκτη του

«Η εκκλησία αποτελεί τη μοναδική σύναξη ανθρώπων στο Μαυροβούνιο, που είναι εντελώς ανεξάρτητη», τόνισε ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, πατήρ Ίγκορ Μπαλαμπάν, προσθέτοντας ότι «η Εκκλησία δεν χρειάζεται να έχει πελατειακή σχέση με την κυβέρνηση». «Αυτή είναι η προϋπόθεση της ύπαρξής της- για να είναι Εκκλησία πρέπει ακριβώς να είναι έτσι. Τη στιγμή που βάζει τον εαυτό της στην υπηρεσία οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας, οποιουδήποτε συμφέροντος, κράτους ή έθνους, ακόμη κι ενός στόχου, του οποίου ο τελικός προορισμός δεν είναι η Βασίλεια του Θεού – εκείνη τη στιγμή κινδυνεύει να σταματήσει να είναι Εκκλησία».

«Οι αρχές αυτού του κόσμου έχουν την τάση να υποτάσσουν τα πάντα στην εξουσία τους», τόνισε ο π. Ίγκορ, υπογραμμίζοντας ότι το καθεστώς μπορεί να αποφασίσει να είναι άπιστο και αυτό είναι ένα δικαίωμα που κανείς δεν πρέπει να του αφαιρέσει. «Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει και σε εμάς το δικαίωμα να είμαστε πιστοί».

Ερωτηθείς για την επίθεση από δυο νεαρούς μουσουλμάνους στον ιερέα Νικόλαο Ράντοβιτς κατά την οποία του έβριζαν την «ορθόδοξη σερβική μάνα» και του έλεγαν «ότι έρχεται σύντομα ο καιρός που οι Ορθόδοξοι δεν θα κυκλοφορούν στο Μαυροβούνιο» , ο π. Ίγκορ απάντησε: «Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην πόλη Μπαρ, τέτοια περιστατικά δεν υπήρξαν ποτέ. Αυτός είναι ο καρπός της αντι-ορθόδοξης και αντι-σερβικής προπαγάνδας, η οποία αντικατοπτρίζεται στην επίθεση εναντίον του πατρός Νικολάου», σχολίασε ο πατήρ Ιγκόρ.

Ο π. Ίγκορ εξήγησε ότι αποτελεί ευλογία να δούμε την αληθινή χριστιανική αντίδραση του π. Νικολάου Ράντοβιτς. «Και είδατε πώς αντιδρά ένας αληθινός Χριστιανός. Ο πατήρ Νικόλαος είναι στεναχωρημένος και δεν είναι θυμωμένος. Όταν άκουσε τι του φώναζαν, δεν βγήκε να διαπληκτισθεί, αλλά να βοηθήσει», είπε ο π. Ιγκόρ, επαινώντας τη χειρονομία του π. Νικόλα, ο οποίος προσέφερε βοήθεια στην καταβολή του προστίμου στον νεαρό μουσουλμάνο, που αναγνωρίστηκε ως ένοχος αυτής της επίθεσης!

Στο τέλος, ο π. Ιγκόρ έδωσε το μήνυμα ότι οι Ορθόδοξοι κληρικοί είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στο δρόμο του Θεού, οδεύοντας στα χνάρια των Αγίων φίλων του Θεού. «Έχοντας εμπιστοσύνη στη βοήθειά τους, φωνάζουμε πιο δυνατά – «Δεν δίνουμε τα Ιερά μας».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων