08/07/2020 08/07/2020 Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας τίμησε τον Μίροσλαβ Κοπρίβιτσα, οδηγό μπουλντόζας που παραιτήθηκε απ’ τη δουλειά του, αρνούμενος να κατεδαφίσει το κτίριο που θα φιλοξενούσε τις μοναχές της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ, μετά από εκείνη την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Ούλτσινιε’ γεγονότα για τα οποία είχαμε γράψει εδώ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και...
08 Ιουλίου, 2020 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 16:27

Τίμησαν τον οδηγό μπουλντόζας για τη θυσιαστική πίστη του

Διαδώστε:
Τίμησαν τον οδηγό μπουλντόζας για τη θυσιαστική πίστη του

Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας τίμησε τον Μίροσλαβ Κοπρίβιτσα, οδηγό μπουλντόζας που παραιτήθηκε απ’ τη δουλειά του, αρνούμενος να κατεδαφίσει το κτίριο που θα φιλοξενούσε τις μοναχές της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ, μετά από εκείνη την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Ούλτσινιε’ γεγονότα για τα οποία είχαμε γράψει εδώ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος τίμησε τον Μίροσλαβ με τη διάκριση του Χρυσού Τάγματος του Αγίου Πέτρου του Β’, του Lovćen, «για την ομολογιακή μαρτυρία της πίστεώς του στον Χριστό και στον Άγιο Βασίλειο του Οστρόγκ, του οποίου το «σπίτι» αρνήθηκε να κατεδαφίσει».

Η Επισκοπή Βουδίμλιε και Νίκσιτς επισημαίνει ότι του είναι ευγνώμων για την πράξη του στην Μπλίσκα Γκόρα, όπου του ζητήθηκε να κατεδαφίσει το κτήριο, που είχαν αρχίσει να χτίζουν για τις μοναχές.

Ο ίδιος ο Κοπρίβιτσα είπε για το περιστατικό: «Εκείνο το πρωί η εταιρεία με έστειλε στο Ulcinj με μια μπουλντόζα, αλλά δεν είπαν πού ακριβώς έπρεπε να πάω και τι θα έκανα. Μόνο όταν έφτασα είδα περί τίνος επρόκειτο. Βγήκα κατευθείαν έξω από τη μπουλντόζα και τους είπα ότι δεν θα κατέστρεφα τίποτα ούτε και θα συμμετείχα σε αυτό. Έκανα τον σταυρό μου και έφυγα με τα πόδια».

Για να θυμηθείτε τα γεγονότα, διαβάστε επίσης: Ο διωγμός της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο – «Η κυβέρνηση αρνείται τον Θεό της Αγάπης» (βίντεο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων