08/04/2021 08/04/2021 Στην κρύπτη του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ιερούργησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 7 Απριλίου ημέρα που το Πατριαρχείο Σερβίας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου με συλλειτουργό τον Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανο και Ιερείς και διακόνους του Πατριαρχείου.  “Το νόημα της Σωτηρίας, το νόημα της ύπαρξης μας είναι ότι δεν είμαστε μόνο περαστικοί...
08 Απριλίου, 2021 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 13:08

“Η Παναγία είναι η ρίζα που μας πηγαίνει πίσω στον Παράδεισο”

Διαδώστε:
“Η Παναγία είναι η ρίζα που μας πηγαίνει πίσω στον Παράδεισο”

Στην κρύπτη του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ιερούργησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 7 Απριλίου ημέρα που το Πατριαρχείο Σερβίας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου με συλλειτουργό τον Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανο και Ιερείς και διακόνους του Πατριαρχείου. 

“Το νόημα της Σωτηρίας, το νόημα της ύπαρξης μας είναι ότι δεν είμαστε μόνο περαστικοί σε αυτόν τον κόσμο αλλά είμαστε φτιαγμένοι για την αγάπη και την αιωνιότητα. Η Παναγία είναι η πηγή της Σωτηρίας μας, η ρίζα που μας πηγαίνει πίσω στον ίδιο τον Παράδεισο” τόνισε ο Σέρβος Πατριάρχης.

Ο Μακαριώτατος μετά τη Θεία Λειτουργία μίλησε στους πιστούς για την επιδημιολογική κατάσταση και σημείωσε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Μητέρας του Θεού, να μην είμαστε εγωιστές γιατί αν η Παναγία ήταν εγωίστρια δε θα υπήρχε Εκκλησία ανάμεσά μας.

“Με εμπιστοσύνη στον Θεό να προσέχει και να προστατεύει ο ένας τον άλλον, να προσπαθούμε να αντέξουμε. Όχι φανατικά, όχι με φόβο, όχι με αγωνία αλλά με πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό και στην αγάπη της Παναγίας να είμαστε όλοι σύμφωνοι με τον Λόγο του Θεού” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων