12/04/2020 13/04/2020 Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο είχε χθες, 11 Απριλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν τα τελευταία γεγονότα της επικαιρότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου, η κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, καθώς και τα...
12 Απριλίου, 2020 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2020 - 0:32

Η πανδημία στο επίκεντρο συνομιλίας Πατρ. Σερβίας-Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Η πανδημία στο επίκεντρο συνομιλίας Πατρ. Σερβίας-Πατρ. Μόσχας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο είχε χθες, 11 Απριλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν τα τελευταία γεγονότα της επικαιρότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου, η κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνουν οι δύο Εκκλησίες με σκοπό την περαιτέρω αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες οι δυο Εκκλησίες κατανοούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης την διατήρηση όχι μόνο της πνευματικής, αλλά και σωματικής υγείας των λαών τους, γι’αυτό λαμβάνουν σχετικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκκλησης στους πιστούς να απέχουν προσωρινά από την επίσκεψη στις εκκλησίες και να προσεύχονται στο σπίτι.

Σχετικά με την είσοδο των πιστών στους ναούς, οι Προκαθήμενοι ακολουθούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Οι δυο Προκαθήμενοι προωθούν την απευθείας μετάδοση των Λειτουργιών στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, κάτι που επιτρέπει στους πιστούς να παρακολουθούν με αυτόν τον τρόπο τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας κατά την περίοδο της αναγκαστικής καραντίνας.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επίσης μίλησε για την πορεία των έργων διακόσμησης του ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, τα οποία κατά τη διάρκεια της καραντίνας για ευνόητους λόγους έχουν μια σχετική καθυστέρηση.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος και ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος συμφώνησαν για τις περαιτέρω διαβουλεύσεις στο πνεύμα αδελφικής αγάπης και αμοιβαίας στήριξης και αλληλοευχήθηκαν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες με πνευματική χαρά να εορτάσουν την Λαμπρή Ανάσταση του Κυρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνομιλία Πατριαρχών Σερβίας-Αντιοχείας για την πανδημία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων