21/11/2022 21/11/2022 Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφιασμένου Επισκόπου Νόβομπρντο κ. Ιλαρίωνα (Λουπούλοβις) τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.  Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος συλλειτουργούντων Επισκόπων της εν Σερβία Εκκλησίας. Στην προσφώνησή του προς τον νέο Επίσκοπο του Πατριαρχείου Σερβίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στα καθήκοντα που αναλαμβάνει...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 9:04

Η χειροτονία του Επισκόπου Νόβομπρντο Ιλαρίωνα

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Νόβομπρντο Ιλαρίωνα

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφιασμένου Επισκόπου Νόβομπρντο κ. Ιλαρίωνα (Λουπούλοβις) τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. 

Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος συλλειτουργούντων Επισκόπων της εν Σερβία Εκκλησίας.

Στην προσφώνησή του προς τον νέο Επίσκοπο του Πατριαρχείου Σερβίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στα καθήκοντα που αναλαμβάνει πλέον και την νέα πορεία που καλείται να χαράξει πλέον στην διακονία του. “Ο επίσκοπος πρέπει να ταυτίζεται με τον Χριστό και να λέει τον λόγο του Χριστού με όλο του το είναι”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος. 

Η διακονία στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Πατριάρχης Πορφύριος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διακονία του νέου Επισκόπου στο Κοσσυφοπέδιο όταν ήταν Αρχιμανδρίτης, εκεί που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έδειξε τα μεγάλα αποθέματα της εν Χριστώ αγάπης που έχει στην καρδιά του και για το λόγο αυτό η Εκκλησία τον αξίωσε να φτάσει στην Αρχιερωσύνη.

“Αγαπητέ Επίσκοπε, έδειξες ότι ξέρεις να ταυτίζεσαι με τον Χριστό και με τον πλησίον σου. Πέρασες πάνω από τη μισή σου ζωή στο Κοσσυφοπέδιο, σταυρωμένος, βασανισμένος, αλλά και με το μήνυμα της νίκης της Αναστάσεως, της αλήθειας του Χριστού και της αγάπης Του. Δείξατε ότι μπορείτε να υποτάξετε την ελευθερία σας στα άκρα δυνατά όρια. Την ελευθερία που πραγματοποιείται εν Χριστώ μέσω της υπακοής στη ζωή μας. Η υπακοή που είχατε στην Εκκλησία σας έκανε να ταυτίζεστε με κάθε άτομο που συναντούσατε. Πρώτα απ’ όλα με τον λαό μας, αλλά και με άλλους λαούς, και με Αλβανούς ακόμα. Είχατε χώρο στην ψυχή και στην καρδιά σας για να δείτε τον Χριστό να σταυρώνεται και να ανασταίνεται σε όλους, γνωρίζοντας ότι η ταύτιση με τον Χριστό είναι ταύτιση με τη σωτηρία κάθε ανθρώπου”.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Νόβομπρντο κ. Ιλαρίων επεσήμανε ότι θα παραμείνει πιστός στα κελεύσματα της Εκκλησίας συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο το έργο του. “Προσευχηθείτε να υπηρετήσω και να οικοδομήσω, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, μια κοινότητα προς δόξαν Θεού για την σωτηρία των ανθρώπων”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων