19/12/2022 19/12/2022 Να ακολουθήσει την οδό των Αγίων Αποστόλων των οποίων είναι διάδοχος και να αποτελέσει στη νέα του πορεία πρότυπο πίστεως, τάξης και ζωής κάλεσε τον νέο Επίσκοπο Τόπλιτσα κ. Πέτρο, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Μακαριώτατος τέλεσε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι την εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Πέτρου (Μπογκντάνοβιτς)...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 9:36

Η χειροτονία του Επισκόπου Τόπλιτσα Πέτρου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Τόπλιτσα Πέτρου (ΦΩΤΟ)

Να ακολουθήσει την οδό των Αγίων Αποστόλων των οποίων είναι διάδοχος και να αποτελέσει στη νέα του πορεία πρότυπο πίστεως, τάξης και ζωής κάλεσε τον νέο Επίσκοπο Τόπλιτσα κ. Πέτρο, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Μακαριώτατος τέλεσε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι την εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Πέτρου (Μπογκντάνοβιτς) ο οποίος θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.

Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε έλαβαν μέρος Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας ενώ παρέστησαν συγγενείς και φίλοι του νέου Επισκόπου.

“Γίνε πρότυπο στην πίστη. Να διατηρήσεις την Ορθόδοξη πίστη, όχι με την έννοια να την κρύβεις από τους άλλους, αλλά να την κρατάς αναλλοίωτη. Όπως την παραλάβαμε, και να την παραδώσεις urbi et orbi σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να κηρύξουν τον Χριστό σε όλη την οικουμένη”, προέτρεψε τον Θεοφιλέστατο ο Πατριάρχης Πορφύριος. 

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Τόπλιτσα τόνισε ότι θα πράξει αυτό ακριβώς που του αναθέτει η Εκκλησίας, να οικοδομήσει τον λόγο του Θεού προστατεύοντας το ποίμνιο από κάθε κίνδυνο. 

“Ευχαριστώ τον Θεό και την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων που με εξέλεξαν στο ύψιστο αυτό αξίωμα και ελπίζω πρώτα απ’ όλα με τις προσευχές σας, αδελφοί επίσκοποι, αν και είμαι αδύναμος, να εκπληρώσω ό,τι αναμένεται από εμένα. Η αποστολική κλήση είναι πιο δύσκολη από το μαρτύριο. Ο μάρτυς δίνει ό,τι έχει, ο απόστολος καλείται να κάνει ό,τι ξεπερνά τα όρια και τις δυνατότητες της δεδομένης ύπαρξής του, να κάνει το αδύνατο, το οποίο βέβαια γίνεται δυνατό και πάλι με τη βοήθεια του Θεού”, τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων