04/08/2020 04/08/2020 Ενα βίντεο αφιέρωμα στη μνήμη των χιλιάδων Σέρβων που έχασαν την ζωή τους τον Αύγουστο του 1995 και των εκατοντάδων χιλιάδων που εκτοπίστηκαν φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα του του Πατριαρχείο της Σερβίας. Στις 4 Αυγούστου του 1995, ακριβώς στις πέντε το πρωί, άρχισε η Επιχείρηση «Καταιγίδα» στην Κροατία. Ο κροατικός στρατός εισβάλλει στην περιοχή της...
04 Αυγούστου, 2020 - 10:24

Ημέρα Μνήμης για τον διωγμό των Σέρβων (βίντεο)

Διαδώστε:
Ημέρα Μνήμης για τον διωγμό των Σέρβων (βίντεο)

Ενα βίντεο αφιέρωμα στη μνήμη των χιλιάδων Σέρβων που έχασαν την ζωή τους τον Αύγουστο του 1995 και των εκατοντάδων χιλιάδων που εκτοπίστηκαν φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα του του Πατριαρχείο της Σερβίας.


Στις 4 Αυγούστου του 1995, ακριβώς στις πέντε το πρωί, άρχισε η Επιχείρηση «Καταιγίδα» στην Κροατία.
Ο κροατικός στρατός εισβάλλει στην περιοχή της Κράινα και βομβαρδίζει τα σερβικά οχυρά. Οι κροατικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον στρατηγό Άντε Γκοτόβινα, κάμπτουν εύκολα την αντίσταση των Σέρβων και μέσα σε 36 ώρες καταφέρνουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους το Κνιν, την πρωτεύουσα της Κράινα.

Περίπου 2.000 Σέρβοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους από την κροατική επέλαση, ενώ περισσότεροι από 200.000 υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και να καταφύγουν στη Σερβία. Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ήταν η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στην Ευρώπη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων