20/04/2021 20/04/2021 Δύναμη για να αντέξουν οι κάτοικοι της Γλίνα στην Κροατία τη μεγάλη δοκιμασία που περνάνε μετά και τον καταστροφικό σεισμό της 29ης Δεκεμβρίου 2020, που είχε σαν αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ζήτησε ο εφημέριος της πόλης π. Γκόραν Καλμάντα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε σε αυτοσχέδια εκκλησία την Κυριακή...
20 Απριλίου, 2021 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 9:57

Κάλεσμα στους κατοίκους της Γλίνα να μην αφήσουν τα σπίτια τους

Διαδώστε:
Κάλεσμα στους κατοίκους της Γλίνα να μην αφήσουν τα σπίτια τους

Δύναμη για να αντέξουν οι κάτοικοι της Γλίνα στην Κροατία τη μεγάλη δοκιμασία που περνάνε μετά και τον καταστροφικό σεισμό της 29ης Δεκεμβρίου 2020, που είχε σαν αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ζήτησε ο εφημέριος της πόλης π. Γκόραν Καλμάντα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε σε αυτοσχέδια εκκλησία την Κυριακή 18 Απριλίου.

Ο ναός της πόλης υπέστη τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα μεγάλο μέρος αυτών να μην έχει αποκατασταθεί. Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους να μην εγκαταλείπουν τις εστίες καθώς έτσι η περιοχή θα ερημώσει. “Γνωρίζω τις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν στη περιοχή μας αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Τώρα, δυστυχώς, έχουμε και την πανδημία και τις συνέπειες του σεισμού. Σας καλώ όλους όμως να παραμείνουμε ενωμένοι και να μην εγκαταλείψουμε τη περιοχή μας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, ισχυρός σεισμός έπληξε την Κροατία στην περιοχή της Πέτρινια. Ο σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 7 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ένα 12χρονο κορίτσι. Επιπλέον, πολλοί Ναοί έχουν καταστραφεί και αρκετοί έχουν υποστεί φθορές ενώ όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας αρκετοί Ιερείς με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν ακόμα και τις οικείες τους καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες.

Το Πατριαρχείο Σερβίας σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι σημειώθηκαν ζημιές σε πολλές Εκκλησίες του Πατριαρχείου με κυριότερο τον Ιερό Ναό της Αγίας Πέτκας ο οποίος και θα παύσει την λειτουργία του όπως και ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα ενώ πολλά κτίρια της Εκκλησίας στην Πετρίνια υπέστησαν φθορές. Πολλοί Ιερείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μαζί με τις οικογένειές τους τα σπίτια τους λόγω των μεγάλων ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κροατία: 7 νεκροί και κατεστραμένοι Ναοί από τον σεισμό

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων