21/06/2019 21/06/2019 Διευρύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου, με αφορμή τον νέο νόμο ο οποίος απειλεί να θέσει υπό τον ιδιοκτησιακό έλεγχο του Μαυροβουνίου την περιουσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα εκλήθη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για “ανησυχητική και ακατάλληλη” γλώσσα που χρησιμοποιούν οι...
21 Ιουνίου, 2019 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2019 - 9:21

Κλιμακώνεται η ένταση Σερβίας -Μαυροβουνίου για την εκκλησία

Διαδώστε:
Κλιμακώνεται η ένταση Σερβίας -Μαυροβουνίου για την εκκλησία

Διευρύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου, με αφορμή τον νέο νόμο ο οποίος απειλεί να θέσει υπό τον ιδιοκτησιακό έλεγχο του Μαυροβουνίου την περιουσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα εκλήθη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για “ανησυχητική και ακατάλληλη” γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Σέρβοι εκκλησιαστικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι μετά την υιοθέτηση του νόμου από το Μαυροβούνιο.
Η Σερβία αναφέρει ότι ο νόμος αυτός θα οδηγήσει στην αναγκαστική παραχώρηση των σερβικών ορθόδοξων εκκλησιών και μοναστηριών στην επικράτεια του Μαυροβουνίου.
Το Μαυροβούνιο, το οποίο χωρίστηκε από την Σερβία το 2006, αρνείται τις αιτιάσεις αυτές.
Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν την Τετάρτη, υπουργός της Σερβικής κυβέρνησης χαρακτήρισε το Μαυροβούνιο ως «εχθρικό» και «εγκληματικό» κράτος και προανήγγειλε μια «άγρια» αντίδραση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων