23/12/2019 23/12/2019 Έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του Μαυροβουνίου έχει προκαλέσει το προωθούμενο νομοσχέδιο αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες. Ιερείς της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο συνεδρίασαν και επανέλαβαν  τις έντονες αντιρρήσεις τους για τον νόμο, τονίζοντας ότι υποκρύπτει μια συντονισμένη ενέργεια για υφαρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έχει διαμηνύσει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 13:27

Κλυδωνισμοί στο Μαυροβούνιο για τον θρησκευτικό νόμο

Διαδώστε:
Κλυδωνισμοί στο Μαυροβούνιο για τον θρησκευτικό νόμο

Έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του Μαυροβουνίου έχει προκαλέσει το προωθούμενο νομοσχέδιο αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Ιερείς της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο συνεδρίασαν και επανέλαβαν  τις έντονες αντιρρήσεις τους για τον νόμο, τονίζοντας ότι υποκρύπτει μια συντονισμένη ενέργεια για υφαρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έχει διαμηνύσει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Στο πλευρό της Σερβικής Εκκλησίας έχουν ταχθεί και οι  Ρώσοι. Τόσο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας ζητούν από τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο.

Χιλιάδες άνθρωποι το περασμένο Σάββατο αψήφησαν τη βροχή για να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στο στο Νίκσιτς , κατηγορώντας την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ότι προσπάθησε να «κλέψει» την περιουσία της Εκκλησίας μέσω του νέου νομοσχεδίου.

Αλλά και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς επέκρινε τον νόμο: “Δεν είναι εύκολο να μιλήσω για πράγματα που συμβαίνουν σε άλλη χώρα, αλλά επειδή είναι προς το συμφέρον του λαού μας, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος επειδή αφορά τα ζωτικά συμφέροντα του λαού μας και της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, περίπου το 71% του πληθυσμού του Μαυροβουνίου είναι μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι Σέρβοι αποτελούν περίπου το 29% του πληθυσμού. Οι μουσουλμάνοι και οι καθολικοί είναι οι επόμενες μεγαλύτερες θρησκευτικές κοινότητες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων