28/12/2021 28/12/2021 Οι επιθέσεις κατά ιερών τόπων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αυξήθηκαν σημαντικά το 2021 και οι Σέρβοι ορθόδοξοι πιστοί χρειάστηκε να υπομείνουν άλλη μια επίθεση την περασμένη εβδομάδα, καθώς άγνωστοι επιτέθηκαν και βεβήλωσαν ένα ορθόδοξο νεκροταφείο κοντά στο μοναστήρι Γκρατσάνιτσα, κωμόπολη του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο ανακαλύφθηκε από ντόπιους και καταγράφηκε από το Γραφείο για το...
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 20:08

Κοσσυφοπέδιο: Βεβηλώθηκε ορθόδοξο νεκροταφείο στο Μοναστήρι της Γκρατσάνιτσα

Διαδώστε:
Κοσσυφοπέδιο: Βεβηλώθηκε ορθόδοξο νεκροταφείο στο Μοναστήρι της Γκρατσάνιτσα

Οι επιθέσεις κατά ιερών τόπων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αυξήθηκαν σημαντικά το 2021 και οι Σέρβοι ορθόδοξοι πιστοί χρειάστηκε να υπομείνουν άλλη μια επίθεση την περασμένη εβδομάδα, καθώς άγνωστοι επιτέθηκαν και βεβήλωσαν ένα ορθόδοξο νεκροταφείο κοντά στο μοναστήρι Γκρατσάνιτσα, κωμόπολη του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο ανακαλύφθηκε από ντόπιους και καταγράφηκε από το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια υπό τη σερβική κυβέρνηση την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Οκτώ επιτύμβιες στήλες δέχθηκαν επίθεση, με έξι από αυτές να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Το Γραφείο αναφέρει ότι οι εθνοτικές συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο αυξήθηκαν κατά 50% τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 20 επιθέσεων κατά ιερών τόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια έχει επανειλημμένα ειδοποιήσει διεθνείς εκπροσώπους για απειλές κατά των ορθόδοξων ιερών τοποθεσιών και έχει επίσης επενδύσει πολλά στην αποκατάσταση, επισκευή και συντήρηση ορθόδοξων νεκροταφείων και παρεκκλησιών, και επίσης θα αποκαταστήσει το νεκροταφείο που δέχτηκε πρόσφατα επίθεση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων