21/09/2022 21/09/2022 Την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας συνεχίζει ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας). Χθες ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιο χοροστάτησε στην προεόρτια αγρυπνία που τελέστηκε στην Μονή του Τσέτνιε για την εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο τέλος της αγρυπνίας ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος έκηρε έναν...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 9:36

Κουρά νέου μοναχού στη Μονή Τσέτνιε από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Κουρά νέου μοναχού στη Μονή Τσέτνιε από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας συνεχίζει ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Χθες ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιο χοροστάτησε στην προεόρτια αγρυπνία που τελέστηκε στην Μονή του Τσέτνιε για την εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο τέλος της αγρυπνίας ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος έκηρε έναν νέο μοναχό δίνοντας του το όνομα Λάζαρος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου τόνισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος υπηρέτησε το προαιώνιο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Σχετικά με τον νέο μοναχό Λάζαρο είπε ότι σίγουρα δεν τον κάλεσαν οι άνθρωποι στο μοναστικό μονοπάτι, αλλά ο Κύριος και οι άγιοι Του. “Γι’ αυτό προσευχηθήκαμε όλοι μαζί απόψε να τον ενισχύσει ο Κύριος με τη χάρη του, το έλεός του. Να τον αγκαλιάσει με την αγάπη του, να τον ενισχύσει με το Άγιο Πνεύμα, να τον ενθαρρύνει σε αυτό το ακανθώδες μονοπάτι”, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την αδελφική σχέση του Σερβικού και Βουλγαρικού λαού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων