20/06/2019 20/06/2019 Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Σερβίας- Μαυροβουνίου με αφορμή το σχέδιο νόμου που θέτει υπό το καθεστώς του Μαυροβουνίου περιουσιακά στοιχεία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Νέναντ Πόποβιτς, με χθεσινές του δηλώσεις χαρακτήρισε το Μαυροβούνιο «εγκληματικό» κράτος και προανήγγειλε μια «άγρια» αντίδραση από πλευράς Σερβίας. Ο...
20 Ιουνίου, 2019 - 8:48

Κρίση στις σχέσεις Σερβίας -Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Κρίση στις σχέσεις Σερβίας -Μαυροβουνίου

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Σερβίας- Μαυροβουνίου με αφορμή το σχέδιο νόμου που θέτει υπό το καθεστώς του Μαυροβουνίου περιουσιακά στοιχεία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Νέναντ Πόποβιτς, με χθεσινές του δηλώσεις χαρακτήρισε το Μαυροβούνιο «εγκληματικό» κράτος και προανήγγειλε μια «άγρια» αντίδραση από πλευράς Σερβίας.

Ο Νενάντ Πόποβιτς έκανε λόγο για “εχθρική πράξη” εναντίον Σέρβων, του Σερβικού κράτους και της σερβικής εκκλησίας.
“Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο αυτό περάσει από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, η Σερβία σίγουρα θα αντιδράσει με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε ο Πόποβιτς.
Ανα και δεν διευκρίνισε τι είδους αντίδραση θα μπορούσε να είναι αυτή, στο παρελθόν είχε μιλήσει για τερματισμό των διπλωματικών σχέσεων με τον ιστορικό σύμμαχό του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι θα αντιδράσει στις «προκλήσεις» της Σερβίας, προσθέτοντας ότι το Μαυροβούνιο «θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του χωρίς συμβιβασμό» σχετικά με τον εκκλησιαστικό νόμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων