30/03/2023 30/03/2023 Ύστερα από τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βινκόβτσι, Κροατίας, συνέλαβαν τρεις ανήλικους για υποκίνηση βίας και μίσους εναντίον Ορθοδόξων της σερβικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Οι φερόμενοι ως ύποπτοι τοιχοκόλλησαν σε Ιερό Ναό αφίσα που απεικόνιζε ένα δέντρο από το οποίο κρέμονταν ένας ηλικιωμένος και ένα παιδί, υπό τον...
30 Μαρτίου, 2023 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 10:44

Κροατία: Συλλήψεις για υποκίνηση βίας και μίσους έναντι Ορθοδόξων

Διαδώστε:
Κροατία: Συλλήψεις για υποκίνηση βίας και μίσους έναντι Ορθοδόξων

Ύστερα από τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βινκόβτσι, Κροατίας, συνέλαβαν τρεις ανήλικους για υποκίνηση βίας και μίσους εναντίον Ορθοδόξων της σερβικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οι φερόμενοι ως ύποπτοι τοιχοκόλλησαν σε Ιερό Ναό αφίσα που απεικόνιζε ένα δέντρο από το οποίο κρέμονταν ένας ηλικιωμένος και ένα παιδί, υπό τον τίτλο στα αγγλικά «Σερβικό γενεαλογικό δέντρο».

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ της 14ης προς 15ης Μαρτίου, κατήγγειλε η Επισκοπή Όσιγεκ και Μπαράνιας.

Για την συγκεκριμένη πράξη μίλησε η εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Δημοκρατικού Σερβικού Κόμματος (SDSS) Dragana Jeckov σε ομιλία της στη Βουλή της Κροατίας.

“Αυτή η φρικτή αφίσα αποτελεί κάλεσμα για βία και μίσος εναντίον συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων λόγω εθνικότητας, δηλαδή εναντίον των Σέρβων και της σερβικής κοινότητας.  Γινόμαστε μάρτυρες της αύξησης της ρητορικής μίσους και των ξενοφοβικών δηλώσεων καθώς και των ρατσιστικών εκρήξεων προς αλλοδαπούς εργάτες. Απομακρυνθείτε από ανθρώπους που προάγουν το μίσος, αποστασιοποιηθείτε από τέτοια μηνύματα γιατί πρόκειται για καταστροφικές προθέσεις σε μία πολιτισμένη κοινωνία. Είναι σημαντικό να λέμε «όχι» σε κάθε μορφή ρητορικής μίσους”, είπε χαρακτηριστικά.

“Σήμερα αυτή η αφίσα ονομάζεται «Σερβικό γενεαλογικό δέντρο», αύριο μπορεί να λέγεται κάπως αλλιώς, και να αφορά το δέντρο ενός άλλου έθνους ή ομάδας, αλλά το μήνυμά της θα είναι πάντα ένα κάλεσμα να μίσους σε αυτούς που αποκαλούνται ή φαίνονται διαφορετικοί. Ας μην ξεχνάμε ότι ο εθνικισμός, ο σωβινισμός και ο ρατσισμός στα μπορεί να πάρει χειρότερη μορφή. Και αυτήν την αφίσα, θα την αφήσω εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια”, κατέληξε  η Dragana Jeckov.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από srbi.hr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων