21/01/2021 21/01/2021 Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε τις αλλαγές στον αμφιλεγόμενο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και διαμαρτυρίες στη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Τις τροποποιήσεις του νόμου υπερψήφισαν οι 41 από τους συνολικά 81 βουλευτές, με την αντιπολίτευση να απουσιάζει για μία ακόμα φορά από...
21 Ιανουαρίου, 2021 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2021 - 8:43

Μαυροβούνιο: 2ο “ναι” για τον νέο θρησκευτικό νόμο

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: 2ο “ναι” για τον νέο θρησκευτικό νόμο

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε τις αλλαγές στον αμφιλεγόμενο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και διαμαρτυρίες στη χώρα τον τελευταίο χρόνο.

Τις τροποποιήσεις του νόμου υπερψήφισαν οι 41 από τους συνολικά 81 βουλευτές, με την αντιπολίτευση να απουσιάζει για μία ακόμα φορά από την ψηφοφορία.
Οι τροπολογίες καταργούν διατάξεις με τις οποίες περνούσαν στον έλεγχο του κράτους ιερά ορθόδοξα μνημεία και προσκυνήματα.
Οι βουλευτές είχαν ήδη εγκρίνει τις αλλαγές τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο ο Πρόεδρος της χώρας Μίλο Ντζουκάνοβιτς, ο οποίος είναι επικεφαλής του τώρα αντιπολιτευόμενου DPS, αρνήθηκε να υπογράψει τις τροπολογίες επικαλούμενος «διαδικαστικούς λόγους»
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο πρόεδρος δεν μπορεί να αρνηθεί να υπογράψει τη νομοθεσία μετά από δεύτερη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.
Ωστόσο, εκκρεμεί ακόμα η παραπομπή στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων