17/10/2023 17/10/2023 Κλήρος και λαός της παραθαλάσσιας πόλης του Μαυροβουνίου Κότορ υποδέχθηκαν χθες την τιμία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, την οποία μετέφεραν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον π. Nemanja. «Τα ιερά λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνος βρίσκονται σήμερα εδώ και στο Κότορ, όπου...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 21:04

Μαυροβούνιο: Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την τιμία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Κότορ

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την τιμία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Κότορ

Κλήρος και λαός της παραθαλάσσιας πόλης του Μαυροβουνίου Κότορ υποδέχθηκαν χθες την τιμία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, την οποία μετέφεραν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον π. Nemanja. «Τα ιερά λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνος βρίσκονται σήμερα εδώ και στο Κότορ, όπου έχουμε το ομώνυμο παρεκκλήσι», είπε ο π. Nemanja και στη συνέχεια τόνισε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα ιερά του λείψανα του Αγίου με την ευλογία του Θεού, και χάρις στους αδελφούς μας από την Ελλάδα, πρώτα απ’ όλα χάρη στον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου. Τους είμαστε ευγνώμονες από τα βάθη της καρδιάς μας, ο Θεός να τους ανταμείψει με κάθε καλό και να απαντήσει στις προσευχές σας».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η τιμία χείρα του Αγίου μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βλαδίμηρου στο Μπαρ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Ποντγκόριτσα – Χιλιάδες προσκύνησαν τη δεξιά χείρα το Αγίου που ενώνει την Κέρκυρα με τη Σερβική Εκκλησία και το Μαυροβούνιο

 

 

Πηγή: SPCO Kotor – Φωτογραφίες Andrea Ševaljević

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων