11/03/2020 11/03/2020 “Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο με την Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και την επόμενη εβδομάδα”, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, κ. Ζόραν Παζίν.  Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, τοπική ώρα, ολοκληρώθηκε στην Ποντγκόριτσα η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και εκπρόσωποι που είχε ορίσει το Επισκοπικό Συμβούλιο...
11 Μαρτίου, 2020 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 21:05

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Συνεχίζουν τον διάλογο Εκκλησία – Πολιτεία

Διαδώστε:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Συνεχίζουν τον διάλογο Εκκλησία – Πολιτεία

“Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο με την Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και την επόμενη εβδομάδα”, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, κ. Ζόραν Παζίν. 

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, τοπική ώρα, ολοκληρώθηκε στην Ποντγκόριτσα η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και εκπρόσωποι που είχε ορίσει το Επισκοπικό Συμβούλιο του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, αναφέρεται πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και ακούστηκαν τα επιχειρήματα από την πλευρά της Εκκλησίας.

“Θεωρώ πως τα επιχειρήματα που ακούσαμε σήμερα ήταν εξειδικευμένα. Υπάρχει το περιθώριο όμως να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση μέσω της επιχειρηματολογίας των εμπειρογνωμόνων, γι ‘αυτό συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο την επόμενη εβδομάδα”, τόνισε ο κ. Παζίν.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Επισκοπικού Συμβουλίου, σε δήλωση του ο κ. Ντράγκαν Σότς σημείωσε πως: “οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ήταν ανοιχτοί στο να συζητήσουν για τις αλλαγές αναφορικά με το νόμο”, ενώ τόνισε, ότι οι πολίτες, με τη δύναμη και τον αριθμό τους στις λειτουργίες, αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα νόμιμα αιτήματα της εκκλησίας.

Με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς. Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι μετά τις διαπραγματεύσεις, τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το Επισκοπικό Συμβούλιο. Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο νόμος που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων, και απειλεί την Ορθόδοξη κληρονομιά στη χώρα, είχε ήδη σε ισχύ.

Χθες, Τρίτη, η Μητρόπολη Μαυροβουνίου παρέθεσε συνέντευξη αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που προωθεί ο νέος νόμος στις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται διάφορες κινήσεις στο κτηματολόγιο της χώρας που έχουν στόχο την Ορθόδοξη περιουσία.

 

 

 

Sastanak ekspertskih timova Vlade i Episkopskog savjeta SPC u CG (11.03.2020.)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων