11/02/2022 11/02/2022 Η ανθρώπινη καρδιά λαχταρά τον ζωντανό και αληθινό Θεό τόνισε από τη Μονή Ρούστοβο ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος προέστη χθες της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου (με το παλαιό εορτολόγιο). Μιλώντας για τον τιμώμενο Άγιο ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι ο Άγιος Εφραίμ έζησε τον...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 8:58

Μαυροβουνίου: Η ανθρώπινη καρδιά λαχταρά τον αληθινό Θεό

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Η ανθρώπινη καρδιά λαχταρά τον αληθινό Θεό

Η ανθρώπινη καρδιά λαχταρά τον ζωντανό και αληθινό Θεό τόνισε από τη Μονή Ρούστοβο ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος προέστη χθες της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου (με το παλαιό εορτολόγιο).

Μιλώντας για τον τιμώμενο Άγιο ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι ο Άγιος Εφραίμ έζησε τον τέταρτο αιώνα ως μοναχός, ασκητής και ότι θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές της μοναστικής ζωής. “Ακόμη και σήμερα”, όπως τόνισε, “τον σέβονται ως μεγάλο δάσκαλο της πίστεως, ιδιαίτερα ως μεγάλο δάσκαλο της πνευματικής ζωής. Το μεγαλείο του αποδεικνύεται καλύτερα από το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσοι αιώνες και τα λόγια του έχουν τέτοια δύναμη μέχρι σήμερα”.

“Η καρδιά του ανθρώπου λαχταρά τον ζωντανό και αληθινό Θεό. Ο Κύριος διάλεξε την καρδιά του ανθρώπου να κατοικήσει μέσα του. Αυτός που είναι ο δημιουργός του ουρανού και της γης, που κυβερνά όλα όσα υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο, θέλει να αναπαυθεί στην καρδιά του ανθρώπου. Και ο Άγιος Εφραίμ προετοίμασε την καρδιά του για την κατοικία του Θεού και τότε ο Θεός τον φώτισε με τη σοφία, το φως, τη χάρη, την αλήθεια γεγονός που τον κάνει να τιμάται μέχρι σήμερα”, ανέφερε υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σήμερα έχουμε απομακρυνθεί από αυτές τις αρετές.

Σημείωσε ακόμα ότι για να μάθουμε να ζούμε με όλους τους αγίους, χρειάζεται να συμμετέχουμε στη λειτουργική ζωή και τις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων