21/03/2022 21/03/2022 “Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή οδηγεί στην τελειότητα, και δίνει στον καθένας μας την ευκαιρία να αναγεννηθεί και να αλλάξει προς το καλύτερο”, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος την Κυριακή Β’ Νηστειών, 20 Μαρτίου, ο οποίος ιερούργησε στη Μονή Cetinje, μαζί με τους κληρικούς της μονής. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Στον θείο...
21 Μαρτίου, 2022 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2022 - 17:28

Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή οδηγεί στην τελειότητα

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή οδηγεί στην τελειότητα

“Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή οδηγεί στην τελειότητα, και δίνει στον καθένας μας την ευκαιρία να αναγεννηθεί και να αλλάξει προς το καλύτερο”, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος την Κυριακή Β’ Νηστειών, 20 Μαρτίου, ο οποίος ιερούργησε στη Μονή Cetinje, μαζί με τους κληρικούς της μονής.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στον θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος έκανε μνεία στη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά: “Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς υπερασπίστηκε την ιερότητα της χριστιανικής ζωής, τη ζωντανή ορθόδοξη πίστη. Από το βίωμά του αποδεικνύεται, ότι όποτε υπερασπιζόμαστε την πίστη και ομολογούμε το όνομα του Θεού, την ενανθρώπηση του Χριστού, ομολογούμε τη σταύρωση, τα βάσανα, τον θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού και τα άλλα έργα Του, ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο”.

“Ο Άγιος Γρηγόριος, που είχε πολλές δυσκολίες άντεξε τα πάντα και δοξάστηκε ως μεγάλος δάσκαλος της Εκκλησίας όσο ζούσε”, τόνισε.

“Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ο νους, αλλά και αίσθημα και θέληση, και ψυχή και σώμα, και ό,τι όλα τα χαρίσματά του έχουν την ικανότητα να λάβουν τη χάρη του Θεού”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος συμβούλεψε τους παρευρισκόμενους πιστούς πάντα να προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι και να αγωνίζονται για το καλό: “Γιατί ο άνθρωπος έχει κλίσεις προς το καλό, αλλά έχει και κλίσεις προς το κακό, προς τη λήθη. Ο άνθρωπος έχει την τάση να παραμελεί τον εαυτό του, αλλά και να επιστρέφει στον αληθινό δρόμο του Θεού.

Η νηστεία είναι πάντα μια πρόσκληση, και από την Εκκλησία και από τον Θεό, έτσι ώστε να σκεφτούμε πού είμαστε, προς ποια κατεύθυνση βαδίζουμε. Κάθε νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να βελτιώσουμε τους τρόπους μας, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας, να συμφιλιωθούμε με τους γείτονές μας και με τον εαυτό μας”.

 

Πηγή φωτογραφιών: Вељко Симовић

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων