05/05/2022 05/05/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος μετέβη σήμερα στη Stijena Piperska και ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. “Όπου δεν υπάρχει θυσία, δεν υπάρχει αγάπη, και αληθινή αγάπη είναι αυτή που είναι έτοιμη να θυσιαστεί”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στον Θείο Λόγο του. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι “εμείς, οι σύγχρονοι...
05 Μαΐου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 19:29

Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Το να είσαι Χριστιανός σημαίνει να πολεμάς συνεχώς

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Το να είσαι Χριστιανός σημαίνει να πολεμάς συνεχώς

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος μετέβη σήμερα στη Stijena Piperska και ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. “Όπου δεν υπάρχει θυσία, δεν υπάρχει αγάπη, και αληθινή αγάπη είναι αυτή που είναι έτοιμη να θυσιαστεί”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στον Θείο Λόγο του.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι “εμείς, οι σύγχρονοι χριστιανοί, δεν ξέρουμε τι σήμαινε τους πρώτους καιρούς, ειδικά σε περιόδους διωγμών, το να είσαι Χριστιανός, και για 300 χρόνια ο Χριστιανισμός ήταν μια κατατρεγμένη θρησκεία, με μικρές περιόδους σχετικής ειρήνης’.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι “όλοι έχουμε ανθρώπινες αδυναμίες και ελλείψεις, κάτι που φαίνεται και από τους Αγίους Αποστόλους οι οποίοι τη Μεγάλη Παρασκευή αμφιταλαντεύονταν. Όμως ο Κύριος τους γέμισε με τη ζωογόνο δύναμη της Ανάστασής του, το Άγιο Πνεύμα, τη δικαιοσύνη και την αγάπη”.

Αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Γεωργίου, τόνισε ότι “ο Άγιος είναι ο αρχηγός όλων όσων ακολουθούν τον Χριστό και τον σέβονται, και ιδιαίτερα οι στρατιώτες. Το να είσαι Χριστιανός σε αυτή τη ζωή σημαίνει να παλεύεις συνεχώς, ειδικά με τον εαυτό σου, με τις αδυναμίες σου. Πιο σημαντικός είναι ο πόλεμος που κέρδισε ο Άγιος Γεώργιος με τον παγανισμό”.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ιστορία αυτού του Ιερού Ναού, ο οποίος κτίστηκε μετά τη Μάχη του Κοσσυφοπεδίου.

Ακολούθησε γεύμα χριστιανικής και αδελφικής αγάπης, στο οποίο ο οικοδεσπότης της εορτής, ευχαρίστησε τον Σεβαμσιώτατο και όλους τους παρευρισκόμενους. Επίσης τόνισε ιδιαίτερα και ευχαρίστησε όλους τους ευεργέτες, δωρητές, αγιογράφους, καθώς και όλους τους πιστούς ανθρώπους που αναστήλωσαν και φρόντισαν αυτόν τον Ναό.

Φωτογραφία: Željko Drašković

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων