15/07/2022 15/07/2022 Απάντηση στις απρεπείς και γεμάτες μισαλλοδοξία δηλώσεις του προέδρου του Μαυροβουνίου, Μίλος Τζουγκάνοβιτς, εναντίον της Εκκλησίας σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, δίνει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της χώρας επιτίθεται στην τοπική Εκκλησία καθώς αυτός αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη με το επίμαχο νόμο για...
15 Ιουλίου, 2022 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 10:00

Μητρόπολη Μαυροβουνίου: Οι δηλώσεις Τζουγκάνοβιτς προσβάλουν το ήθος των κληρικών

Διαδώστε:
Μητρόπολη Μαυροβουνίου: Οι δηλώσεις Τζουγκάνοβιτς προσβάλουν το ήθος των κληρικών

Απάντηση στις απρεπείς και γεμάτες μισαλλοδοξία δηλώσεις του προέδρου του Μαυροβουνίου, Μίλος Τζουγκάνοβιτς, εναντίον της Εκκλησίας σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, δίνει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της χώρας επιτίθεται στην τοπική Εκκλησία καθώς αυτός αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη με το επίμαχο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες ο οποίος υφάρπαζε την εκκλησιαστική περιουσία και έθετε υπό επιτήρηση την Εκκλησία. Ωστόσο,  ο κ. Τζουγκάνοβιτς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητροπόλεως, κατηγόρησε με νέες δηλώσεις του την εκκλησία στοχοποιόντας κληρικούς οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, συμμετείχαν σε εγκλήματα πολέμου κατά τη δεκαετία του ’90.

“Αναρωτιόμαστε, ενώπιον της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης, αν ο πρόεδρος του κράτους του Μαυροβουνίου μπορεί και διαχειρίζεται την πολιτική, κάνει σχέδια και αναλύσεις -χωρίς να βάζει την Εκκλησία στο στόμα του;” αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει: Δεδομένου ότι αυτός είναι ένας δηλωμένος άθεος και ένας άνθρωπος που έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν γνωρίζει και δεν κατανοεί την τάξη της εκκλησίας ή τον ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία και την ιστορία, δεν θα ήταν καλύτερο για αυτόν να ασκεί την πολιτική του εκτός εκκλησιαστικών θεμάτων;”

Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου υπογραμμίζει ότι η εμμονή του προέδρου Τζουκάνοβιτς με την Εκκλησία το μόνο το οποίο έχει επιφέρει είναι κούραση στους πολίτες της χώρας. “Πιστεύουμε ότι οι αναφορές του στην Εκκλησία κούρασαν τους Μαυροβούνιους πολίτες και δεν έφεραν τίποτα καλό σε κανέναν. Αν επρόκειτο για τις προσωπικές πνευματικές απόψεις αυτό δεν θα αποτελούσε αντικείμενο δημοσίων ανακοινώσεων της εκκλησίας. Γιατί τέτοιες απόψεις υπάρχουν παντού. Επειδή όμως πρόκειται για έναν πολιτικό που επηρεάζει τη ζωή και τις αποφάσεις ορισμένου αριθμού πολιτών με διάφορους τρόπους, και δεδομένου ότι πρόκειται για έναν θεσμό που πρέπει να είναι ο εγγυητής της διατήρησης των δημοκρατικών προτύπων, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τις δηλώσεις του οι οποίες είναι γεμάτες μισαλλοδοξία και ψέματα”.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας σημειώνει ότι οι απόψεις του κ. Τζουγκάνοβιτς είναι εμποτισμένες από κουμμουνιστικές μεθόδους άλλων εποχών τις οποίες αρνείται να εγκαταλήψει ενώ οι πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι κληρικοί συμμετείχαν τη δεκαετία του ’90 σε εγκλήματα πολέμου αποτελεί την πυραμίδα των ψεμάτων του. “Υποστηρίζει κάτι δημόσια χωρίς να έχει στοιχεία. Αυτό προσβάλει το ήθος των κληρικών μας”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων