20/03/2023 20/03/2023 Η Ορθόδοξη πίστη είναι το κύριο συστατικό το οποίο κράτησε τον λαό μας ζωντανό κατά την ιστορική του πορεία τόνισε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος χθες, ημέρα προεδρικών εκλογών για τη χώρα, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κότορ. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στη σημασία...
20 Μαρτίου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 10:39

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: Η Ορθόδοξη πίστη κράτησε ζωντανό τον λαό μας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: Η Ορθόδοξη πίστη κράτησε ζωντανό τον λαό μας

Η Ορθόδοξη πίστη είναι το κύριο συστατικό το οποίο κράτησε τον λαό μας ζωντανό κατά την ιστορική του πορεία τόνισε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος χθες, ημέρα προεδρικών εκλογών για τη χώρα, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κότορ.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στη σημασία και τη σπουδαιότητα του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των Χριστιανών με αφορμή την Γ’ Κυριακή των Νηστειών η οποία είναι αφιερωμένη στην προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού . “Η θυσία Του, η ταλαιπωρία Του, ο σταυρός, η ταπείνωση, μπορούν να κατανοηθούν μόνο ως η ύστατη αγάπη Του, γιατί η αληθινή αγάπη είναι αυτή που είναι έτοιμη για θυσία. Η αγάπη που δεν είναι έτοιμη να θυσιαστεί αποδεικνύεται ψεύτικη”, ανέφερε.

“Εδώ υπέφερε περισσότερο η ορθόδοξη πίστη και είχε πάντα ισχυρούς εχθρούς. Εμείς όμως παραμείναμε στον δρόμο του Χριστού και του Τίμιου Σταυρού Του”, ανέφερε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες ο λαός του Μαυροβουνίου παραμένει μέχρι και σήμερα στον δρόμο του Χριστού και των Αγίων.

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Μητροπολίτης

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας μετέβη στο εκλογικό κέντρο στη βιβλιοθήκη “Νιέγκος” στο Τσέτνιε όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ope.gr η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας είχε απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή του λαού στις εκλογές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο απερχόμενος πρόεδρος του Μαυροβουνίου, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς, θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με τον 37χρονο φίλα προσκείμενο στην Ευρώπη οικονομολόγο Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, υπέδειξε δημοσκόπηση εξόδου από τα εκλογικά τμήματα μετά τον πρώτο γύρο της διαδικασίας χθες Κυριακή.

Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί τη 2η Απριλίου. Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα που βρέχεται από την Αδριατική.

Φωτογραφίες: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων