08/04/2021 08/04/2021 Στη λίμνη Σκαντάρ ή Σκόρντες, κοντά στα σύνορα της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου βρέθηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος, στην Ιερά Μονή Μπέσκα για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μιλώντας στους πιστούς και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όταν...
08 Απριλίου, 2021 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 9:38

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάστηκε στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάστηκε στο Μαυροβούνιο

Στη λίμνη Σκαντάρ ή Σκόρντες, κοντά στα σύνορα της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου βρέθηκε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος, στην Ιερά Μονή Μπέσκα για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μιλώντας στους πιστούς και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όταν ο Αρχάγγελος μετέφερε το μήνυμα στην Παναγία, η Μητέρα του Θεού δέχτηκε με χαρά με όλη της την ύπαρξη επειδή ήταν έτοιμη για αυτό, αφού υπηρετούσε τον Θεό από μικρή ηλικία. Ο Επίσκοπος ανέφερε ότι η Παναγία είναι η νέα Εύα, η οποία ενήργησε διαφορετικά από την παλαιά. Η πρώτη Εύα απομακρύνθηκε από τον Θεό φέρνοντας την πτώση του Αδάμ και των προγόνων μας ενώ η Παναγία πείστηκε ότι ένας άγγελος ήρθε από τον Θεό και δέχτηκε τον Λόγο του χωρίς δισταγμό.

“Ο λόγος του Αρχαγγέλου, με τη βοήθεια της δύναμης, της δράσης και της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος φωτίζει την ύπαρξη της Παναγίας – της νέας Εύας. Εκείνη τη στιγμή, γίνεται η σύλληψη με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και εκπληρώνεται η πρόνοια του Θεού ότι ο Σωτήρας του Κόσμου θα έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να λάβει ανθρώπινη φύση, να γίνει ένας από εμάς. Για να ανανεώσουμε και να καθαρίσουμε τη φύση μας, να ανανεώσουμε την Κοινωνία μας στην Εκκλησία Του, να αναγεννηθούμε και να γεμίσουμε με την δικαιοσύνη του Θεού, με την αλήθεια Του και κυρίως με την αγάπη, τη χαρά και το έλεος Του”  ανέφερε στους πιστούς ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ιερά Μονή ανακαινίστηκε με τη δράση του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου ενώ ο Επίσκοπος σημείωσε ότι αγαπάει ιδιαίτερα τη Μονή και γνωρίζει καλά τι σημαίνει για τους ανθρώπους της περιοχής.

“Όσοι εργάζονται και αγωνίζονται εδώ, ανανεώνουν και διακοσμούν αυτά τα ιερά. Και έτσι διακοσμούν τις ψυχές τους και μαζεύουν τους ανθρώπους εδώ για Ακολουθίες, για να τρέφονται με την αγάπη και τη χάρη του Θεού. Εύχομαι και προσεύχομαι για υγεία και σωτηρία”, είπε ο Επίσκοπος ενώ στο τέλος ευλόγησε τους άρτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων