20/06/2020 20/06/2020 Με αφορμή το γεγονός ότι το ζήτημα της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων τέθηκε ξανά στο Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση, στην οποία επεξηγεί για ποιο λόγο δεν είναι κανείς «μισάνθρωπος» εάν δεν συμφωνεί με αυτή την πρακτική σύμπραξης ζωής μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου. “Το ζήτημα της νομιμοποίησης του...
20 Ιουνίου, 2020 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 19:18

Σύμφωνο συμβίωσης, αμβλώσεις και μέτρα εναντίον του λαού

Διαδώστε:
Σύμφωνο συμβίωσης, αμβλώσεις και μέτρα εναντίον του λαού

Με αφορμή το γεγονός ότι το ζήτημα της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων τέθηκε ξανά στο Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση, στην οποία επεξηγεί για ποιο λόγο δεν είναι κανείς «μισάνθρωπος» εάν δεν συμφωνεί με αυτή την πρακτική σύμπραξης ζωής μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου.

“Το ζήτημα της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου (σύμπραξη ζωής/σύμφωνο συμβίωσης) τέθηκε ξανά στο Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου. Εκείνοι που δεν το αποδέχονται χαρακτηρίζονται ως “ομοφοβικοί” (= μισάνθρωποι). Αυτοί που αναζητούν τον γάμο ομοφυλοφίλων έχουν τη συγκατάθεση και την ευλογία των γονιών τους, ιδίως των μητέρων; Γνωρίζουμε τη στεναχώρια πολλών μητέρων τέτοιων παιδιών”.

“Αυτό που ισχύει για την ομοφυλοφιλία ισχύει εξίσου και για τη βρεφοκτονία (άμβλωση), τη δολοφονία γεννημένων και αγέννητων παιδιών. Δεν είναι πάντα το ίδιο παιδί που σκοτώθηκε είτε έξι μήνες μετά τη σύλληψή του είτε μετά από έξι χρόνια; Η θανάτωση ενός παιδιού είναι ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να νομιμοποιηθεί; Η πατρότητα και η μητρότητα είναι οι δύο ιερότερες πράξεις της ανθρώπινης ζωής. Είναι η άμβλωση επίτευγμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται; Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να ποδοπατήσει τόσο την πατρότητα όσο και τη μητρότητα, μετατρέποντας το δώρο της γέννησης σε ένστικτο δολοφονίας και θανάτου και να το δηλώνει ως αγάπη στην ανθρωπότητα και φιλανθρωπία;”.

 

 

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: «Κάθε κυβέρνηση αλλάζει και μόνο ο Θεός είναι αιώνιος» 

«Δεν χρειαζόμαστε τίποτα, αν ο αδελφός μισεί τον αδελφό» είπε ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε πρωτοπρεσβύτερος Γκόγικο Πέροβιτς σε διάλεξη που διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ συνέχισε: «Λένε ότι αυτό το Μαυροβούνιο είναι αιώνιο, ότι η Σερβία είναι αιώνια. Το μόνο αιώνιο είναι αυτά τα Ιερά. Απομένουν μόνο τα ιερά. Η πίστη των άλλων είναι ιερή για μένα, δε θα τη δηλητηριάσω με τίποτα, αλλά θα υπερασπιστώ τη δική μου» είπε ο π. Γκόγικο.

«Μόνο η υπομονή, η πίστη και η αγάπη μπορούν να μας οδηγήσουν στον στόχο. Δε μπορούν να υπάρχουν συγκρούσεις και διαμάχες, να μην μπορούμε να προσευχηθούμε στον Θεό με ειρήνη. Δεν χρειάζεται αυτό το κράτος. Στην Εκκλησία πηγαίνουμε γιατί πιστεύουμε στον Θεό».

Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος αναφέρθηκε στα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και δήλωσε: “Τα μέτρα  που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού δεν έχουν καμία νομική βάση, υπάρχει ένας νόμος για την προστασία του πληθυσμού όπου αναφέρεται ότι όταν υπάρχει πανδημία οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύονται, εάν δεν υπάρχει επιδημία οι συγκεντρώσεις επιτρέπονται. Ο περιορισμός των ατόμων, όπως έγραψαν τελευταία ότι μόνο 200 άτομα μπορούν να βγουν στο δρόμο, δεν υπάρχει πουθενά. Ο νόμος υπάρχει για να διατηρείται η τάξη. Εάν το κακό της πανδημίας επιστρέψει θα σεβαστούμε τα μέτρα που είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα είναι εναντίον του λαού του Θεού που θέλει να βγει να προσευχηθεί και όχι εναντίον του κορωνοϊού”.

Κλείνοντας τόνισε για τα μέτρα ότι ο κόσμος “δε θα σεβαστεί τα μέτρα που είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς να μην τα καταλαβαίνει και να προκαλούν σύγχυση και προβλήματα στους ανθρώπους. Όταν μαζευόμαστε στην σκιά της εκκλησίας είναι για να προσευχηθούμε στον Θεό, είναι θρησκευτική τελετή όχι δημόσια συγκέντρωση. Αν ένας αστυνομικός έρθει να ρωτήσει, λέμε ότι προσευχόμαστε στον Θεό και γι’ αυτό υπάρχει η εκκλησία”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων