30/05/2023 30/05/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος υποδέχθηκε τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο Μαυροβούνιο κ. Bariša Kalkavan, στην Ιερά Μονή Τσέτινιε. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον προσκεκλημένο καθώς και την διπλωματική αποστολή στο Μαυροβούνιο. Ο πρέσβης επέδωσε ευχαριστήρια επιστολή προς την Ιερά  Μητρόπολη Μαυροβουνίου για την παροχή βοήθειας για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού...
30 Μαΐου, 2023 - 21:20

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος υποδέχθηκε τον πρέσβη της Τουρκίας στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος υποδέχθηκε τον πρέσβη της Τουρκίας στο Μαυροβούνιο

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος υποδέχθηκε τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο Μαυροβούνιο κ. Bariša Kalkavan, στην Ιερά Μονή Τσέτινιε.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον προσκεκλημένο καθώς και την διπλωματική αποστολή στο Μαυροβούνιο. Ο πρέσβης επέδωσε ευχαριστήρια επιστολή προς την Ιερά  Μητρόπολη Μαυροβουνίου για την παροχή βοήθειας για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκική Δημοκρατία στις 6 Φεβρουαρίου.

Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, ο πρέσβης ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τα σχέδια βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Μαυροβουνίου στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης.

Στο τέλος της συνάντησης οι συνομιλητές αντάλλαξαν δώρα.

Σημιεώνεται ότι τουλάχιστον 45.968 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμούς και τους μετασεισμούς που έπληξαν τον Φεβρουάριο τις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό του Υπουρείου Εσωτερικών της χώρας.

Πάνω από 1,5 εκατ. σεισμόπληκτοι έμειναν σε σκηνές, ενώ στις πληγείσες περιοχές είχαν καταφθάσει χιλιάδες κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων