23/01/2023 23/01/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Τσέτινιε, την Κυριακή μετά τα Θεοφάνεια, με το παλαιό εορτολόγιο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σημασία της ανανέωσης που λάβαμε με το βάπτισμα του Χριστού: «Μέσω της βάπτισης ανανεώνεται ολόκληρος ο άνθρωπος και όλες οι αμαρτίες του ξεπλένονται. Και αυτή η ανανέωση...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 10:09

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για τους αληθινούς Χριστιανούς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για τους αληθινούς Χριστιανούς

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Τσέτινιε, την Κυριακή μετά τα Θεοφάνεια, με το παλαιό εορτολόγιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σημασία της ανανέωσης που λάβαμε με το βάπτισμα του Χριστού: «Μέσω της βάπτισης ανανεώνεται ολόκληρος ο άνθρωπος και όλες οι αμαρτίες του ξεπλένονται. Και αυτή η ανανέωση επεκτείνεται συνεχώς, διότι το βάπτισμα είναι σαν ένα καλό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε περαιτέρω», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που κάποιος βαπτίζεται και μετά αποξενώνεται τελείως από την Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αληθινοί Χριστιανοί είναι εκείνοι που έχουν λάβει το Άγιο Βάπτισμα και συνεχίζουν να οικοδομούν πάνω του ιερές αρετές, κυρίως μέσω των ιερών ακολουθιών: «Γιατί ένας άνθρωπος χωρίς τη χάρη του Θεού και χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για να οικοδομήσουμε, όπως λέει ο Άγιος Απόστολος Παύλος, τη σωτηρία μας, να οικοδομήσουμε τους εαυτούς μας στο ναό του Θεού » κατέληξε.

  

Διαβάστε ακόμη: Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την σημασία της πνευματικής περιτομής

Φωτογραφία: Željko Drašković

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων